INRIKES. Efter Nordfronts avslöjande har både Fria tider och Feministinspektionen undersökt frågan kring Sveriges ambassadör i Berlin och hans antifascistiska kontakter vidare.

”Det är vi som bestämmer” – AFA påstår sig stå på den lilla människans sida, men har sympati och inflytande högt upp inom den politiska och mediala makten i Sverige. Skärmdump från aftonbladet.se.

Nordfront kunde igår avslöja att Per Thöresson, som nyligen utsågs till Sveriges ambassadör i Berlin av Stefan Löfvens regering, har en dotter som är aktiv inom AFA-nätverket i Göteborg. Thöresson poserar också helt öppet på Facebook tillsammans med henne då hon har på sig en tröja med AFA:s symbol. Dessutom ”gillar” han hennes bilder på antifascistiskt och våldsbejakande klotter på Facebook.

Fria Tider uppmärksammade tidigare idag Nordfronts artikel och fick även tag i Thöressons pressråd Carl Michael Gräns som på fråga om Thöressons dotters kriminella engagemang svarar att ambassadören ”kommenterar inte frågor som rör hans familj”.

På fråga ifall Thöresson hade kunnat posera på bild tillsammans med en person som bär en ”nazistisk” symbol svarar pressrådet kort och tydligt ”nej”.

Fria Tider har även lyckats att få en kommentar av UD i ärendet. Sofia Karlberg, gruppchef på UD:s presstjänst, skriver kort:

UD-anställda har rätt till sina privatliv. Vi kommenterar inte sånt som inte har med verksamheten att göra.

Den politiska maktens dubbelmoral vad gäller så kallad våldsbejakande extremism tydliggörs även när Feministinspektionen ringer upp Katarina Axelsson på UD:s presstjänst. På fråga ifall regeringen också stöder AFA med tanke på Thöressons Facebookbilder så svarar Axelsson:

— Vi har fått.. eh… blivit uppmärksammade om det här nu men jag kan inte svara dig just nu utan bäst är om jag kan få ditt nummer så kan jag ringa upp.

Jenny från Feministinspektionen insisterar på att få svar på frågan huruvida regeringen delar AFA:s värdegrund, med tanke på att det är en våldsam och extremistisk organisation, men Axelsson framhärdar i att inte ge besked i frågan.

I skrivande stund har ingen officiell kommentar kommit från UD. Nordfronts avslöjande har inte heller kommenterats i etablissemangsmedia.

Lyssna på samtalet nedan:

Källa:
Här gör svenske diplomaten reklam för AFA


  • Publicerad:
    2017-04-26 19:40