AVSLÖJANDE. Gangrapeswedens granskning av det vänsterextrema trollnätverket #jagärhär fortsätter. En av de mest aktiva deltagarna har avslöjats som Hedda Krausz Sjögren, kulturråd på den svenska ambassaden i Sydafrika.

Judinnan Hedda Krausz Sjögren arbetar på Sveriges ambassad i Sydafrika, när hon inte försöker tysta all opposition på sociala medier.

Nordfront avslöjade tidigare i år hur Sveriges ambassadör i Berlin, Per Thöresson, poserade på Facebook med sin dotter, den aktiva våldsvänsteraktivisten Lisa Thöresson medan hon bar en tröja med en stor AFA-logga på. Dessutom ”gillade” han bilder som dottern lagt upp på Facebook på antifascistiskt klotter som uppmanar till våld mot politiska dissidenter.

Nu har ytterligare en diplomat avslöjats med inte bara vänsterextrema kopplingar, utan även med omfattande aktivism för att tysta meningsmotståndare.

Det är i samband med gangrapeswedens granskning av det vänsterextrema trollnätverket #jagärhär som det framkommit att en av gruppens mest drivande personer är judinnan Hedda Krausz Sjögren, som representerar Sverige som kulturråd på den svenska ambassaden i Sydafrika.

Krausz Sjögren tillträdde på sin post i februari och blev då Sveriges första kulturråd på den afrikanska kontinenten. Att Sverige väljer att upprätta exklusiva diplomatiska förbindelser med just Sydafrika av alla afrikanska länder är förstås talande, med tanke på att regimen i Sydafrika bedriver en väldigt aggressiv förföljelse- och folkmordspolitik mot landets vita befolkning.

LÄS MER: Det vita folkmordet i Sydafrika

Värdlandets antivita politik tycks ha inspirerat Krausz Sjögren, som enligt gangrapeswedens granskning är en av de mest aktiva medlemmarna som organiserar så kallade ”svärmattacker” mot meningsmotståndare på Facebook.

Innan Sjögren inledde sin diplomatiska karriär hade hon befäst sin position inom Sveriges ”kulturelit”. På hennes CV återfinns bland annat projektledare och producent på Riksteatern, producent och regissör på Svenska Institutet samt dramatiker på Dramaten likväl som på den orwellianska myndigheten Forum för levande historia.

Följ den fortgående granskningen på gangrapesweden.com.

Källa:
Hedda Krausz Sjögren med mor Elisabet Krausz sköter svärmattacker och är strateger för Mina Dennert


  • Publicerad:
    2017-09-14 19:11