YTTRANDEFRIHET. Fjällsjö Nyheter analyserar yttrandefrihetens status på sociala medier utifrån Socialdemokraternas senaste erkännande om att man visst har haft en så kallad trollfabrik – med andra ord fejkade konton på sociala medier som används för att tysta oppositionella åsikter på nätet.

Med hjälp av anonyma konton på sociala medier ville socialdemokrater tysta meningsmotståndare.

Yttrandefriheten är under öppet angrepp i Sverige. Genom massanmälningar av människor med andra åsikter på sociala medier, och nya pseudovetenskapliga ”teorier” på universiteten, argumenterar den totalitära vänstern nu öppet för att avskaffa yttrandefriheten.

Socialdemokraterna är en del i detta och har tidigare ljugit och påstått att de inte alls har en så kallad trollfabrik:

— Nej, det ska vi inte ha naturligtvis, påstod Socialdemokraternas pressekreterare Jonatan Hermansson.

Men detta visade sig vara ”fake news”. Nu går Socialdemokraterna ut och erkänner att de visst skapat en trollfabrik. Som ett resultat har två anställda socialdemokrater tillfälligt stängts av och tilldelats andra arbetsuppgifter:

— Jag är besviken och förbannad. Det är oacceptabelt att kommunicera via fejkade konton och det är absolut inte så här vi ska bedriva en valrörelse, säger Socialdemokraternas kommunikationschef Helena Samuelsson.

För utomstående verkar det som att Socialdemokraterna gjort verklighet av motionen från Stockholmsdistriktet om att bryta mot Facebooks regler och hålla sig med anonyma nättroll.

Socialdemokraternas Stockholmsdistrikt, där Sveriges avsatte inrikesminister Anders Ygeman är ordförande, kräver i en motion till Socialdemokraternas kongress att partiet skapar en ”armé av köksbordskämpar” med otillåtna ”anonyma Facebook-profiler”, så kallade troll-konton.

”Det kanske är klokt av trollfar Löfven att ligga lågt med anklagelser om alternativmediers fejknyheter, dvs sanna nyheter som är problematiska för de styrande vid köttgrytan”, skriver en kommentator på sociala medier.

”Dagens politik och politiker är en stor jävla trollfabrik hela skiten. Speciellt S och M. Dom servar bara Globalism – medborgarna eller den s.k valboskapen är bara intressant på valdagen om ens det”, skriver en annan.

Socialdemokratiska nättroll stödjer islamism och tystar kritiker
Avslöjandet av Socialdemokraternas trollfabrik kommer samtidigt som en debatt blossat upp om nättrollens fula metoder för att hindra oppositionens åsikter att nå väljarna.

I somras stoppade nättroll med kopplingar till Socialdemokraterna myndigheten MSB från att granska islamisk extremism och Muslimska Brödraskapet. På grund av ”allt bråk” (informationspåverkan) avslutade MSB:s sosse-styrda ledning allt samarbete med terrorforskaren Magnus Norell.

— Det här gör de för att vi inte ska få fortsätta. De som ringer och mejlar vill påverka beslutsfattare och få tyst på den här sortens forskning. Det är en känd strategi, förklarar Norell.

Just nu attackerar Socialdemokratiska nättroll den moderata riksdagskandidaten Ann Heberlein. Heberlein har i veckan rövats på över 160 000 kronor, som ett resultat av att det vänsterextrema troll-nätverket #jagärhär hittat på lögner och massanmält hennes insamling på Kickstarter, som egentligen handlade om en faktabok om våldtäkter i Sverige. Troll-nätverket #jagärhär har startats och drivs av ”journalister” på statliga SVT.

Ett ytterligare exempel på odemokratiska metoder är när nättrollen i #jagärhär med hjälp av lögner saboterade den konservativa lokaltidningen Nya Wermlands-Tidningens möjligheter att sprida sina nyheter på Facebook.

”Att vi har ett så omoget debattklimat i Sverige är en fara. Om det inte går att diskutera problem sakligt och sansat utan att motståndaren utmålas som hin håle så får vi dessa tvära kast när den förkättrade verkligheten gör sig påmind”, skrev i Nya Wermlands-Tidningen i en ledare.

Detta gillade inte vänsterextremisterna i #jagärhär, som genom spridandet av masslögner lyckades få NWT:s ledarartikel När vi alla tvärvände censurerad av Facebook.

Långsiktigt gynnar dock dessa tillfälliga bakslag oppositionen. Genom att avslöja sig som odemokratiska svartmålar vänsterextremisterna i förlängningen bara sig själva och sin egen ohållbara politik.

Bara ett dygn sedan Ann Heberleins nya insamling startats har 300 000 kronor samlats in, alltså mycket mer och mycket snabbare än den gamla insamlingen som saboterades. Samtidigt har hundratusentals svenskar radikaliserats som ett resultat av vänsterns senaste övergrepp.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-01-29 08:00