MEDIA. Granskning Sverige har släppt ett nytt klipp där man kan höra hur flera medier vägrar att svara på frågor och istället hänvisar till att man kan maila in sina frågor istället.

Medborgarinitiativet Granskning Sverige har släppt ett nytt klipp där man kan höra hur etablerade medier vägrar att svara på frågor i telefon och istället hänvisar till mailkontakt. Samtalen spelades in den 10 april och då ringde Granskning Sverige bland annat till SVT, Expressen och Aftonbladet men samtliga medier uppmanade då att GS skulle skicka mail istället.

I Granskning Sveriges beskrivning av klippet skriver de:

När medborgarjournalisterna Granskning Sverige började ringa gick det lätt att få prata med makthavare & journalister. Nu för tiden hänvisas medborgares frågor till mail, där de kan undvika att svara eller ignorera.

Det är helt uppenbart att etablissemanget utarbetat en strategi för att bemöta medborgare som ringer med frågor. Trots att man använder sig av ord som demokrati, vill man sällan tala direkt med folket.

Nej!
Folket skall lyssna på massbudskap och inte ställa frågor eller diskutera saker, som skrivs eller sägs i masspropagandan.

Egentligen är denna utveckling absurd. Tänk dig att Stefan Löfven får en svår fråga i SVT och då svarar:
-Den frågan får du maila!
Vilken trovärdighet hade de givit?

I detta inslag beskrivs en verklighet som håller på att eskalera. Alla dessa ringningar är från den 10/4 2017, men detta är vardag för Granskning Sverige.

Frågan är om inte media i Sverige blivit rena trollfabriker. Deras fakenyheter spricker i dagsljus, vilket de vet om.

Lyssna på klippet nedanför:


  • Publicerad:
    2017-04-13 09:15