Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Expressen försöker hetsa Bechir Rabanis arbetsgivare mot honom

Av Redaktionen, 2017-04-21
redaktionen@nordfront.se

MEDIA. Efter att den systemkritiske palestiniern Bechir Rabani gjort hembesök hos Expressens chefredaktör Thomas Mattsson för att ställa frågor om journalistisk etik försöker nu tidningen att få honom avskedad från sitt jobb.

Den systemkritiske palestiniern och medborgarjournalisten Bechir Rabani, som tidigare bland annat deltagit i Radio Nordfront, startade nyligen ett projekt med namnet Megafonerna. Som första aktion besökte han Expressens chefredaktör Thomas Mattsson samt Expressenjournalisten Diamant Salihu för att ställa frågor kring journalistisk etik.

Filmklippet från aktionen har inom mainstreammedia i allmänhet och av Expressen i synnerhet utmålats som både ”antidemokratiskt” och hotfullt, trots att aktionen var ett svar på att Mattson strax innan beordrade Salihu att konfrontera Granskning Sverige-medarbetaren Fabian Fjälling på liknande sätt i hans hem.


Filmklippet där Bechir Rabani och Megafonerna försöker konfrontera Thomas Mattson och Diamant Salihu i deras hem.

Nu tycks Expressen ha inlett en kampanj för att få Rabani avskedad från sitt arbete. På sin Facebook publicerade Rabani nyligen ett sms som han fått av Expressenjournalisten och folkförrädaren David Baas, där han antyder att Expressen försöker se till att Rabani förlorar sitt levebröd:

Bechir Rabani:
David Baas, reporter på Expressen, här. Jag söker dig m a a din anställning som *** på ***. Jag har pratat med chefen på den förvaltning som ansvarar för detta o han säger att kommunen nu tittar närmare på din sidoverksamhet (bl a Megafonerna o vad som uppmärksammats att du skrivit i sociala medier). Chefen menar att det du gett uttryck för inte är förenligt med kommunens värdegrund + att man tittar på om man ska vidta nån slags arbetsrättslig åtgärd. Jag vill så klart ha en kommentar ang detta + de uppgifter som Expo publicerade i slutet av mars (om dina nätskriverier).
Vänligen återkom på nummer 0702727652 eller på david.baas@expressen.se. Mvh David Baas. Expressen.

Angående Baas och Expressens hotfulla hetsjakt skriver Rabani i inlägget att ”inte en chans i världen att jag backar och tillåter att se Sverige förvandlas till ett nytt Mellanöstern med grova inslag av kommunism.

Rabani publicerade även sitt svar på Baas sms, där han bland annat skriver:

Men jag är säker på att du trodde att ditt maktmissbruk skulle skrämma mig till tystnad, misslyckat.

Du får inga kommentarer av mig, jag svarar med information och slagkraftiga budskap, låt informationskriget mellan oss börja, kampen mellan David och Goliat har aldrig varit tydligare genom historien.

Vi ses vid mållinjen, må ärligaste man vinna folkets hjärta.

Lyssna även när Granskning Sverige konfronterar David Baas, varpå han får stora problem att försvara sitt samarbete med den kriminella Researchgruppen:


  • Publicerad:
    2017-04-21 17:20