Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Vad gjorde egentligen Mathias Wåg i Hamburg?

Av Redaktionen, 2017-07-11
redaktionen@nordfront.se

DET GODA HATET. Under upploppen i samband med helgens toppmöte mellan G20-länderna i Hamburg så misshandlades flertalet journalister av vänsterextremister som inte uppskattade att deras brottslighet dokumenterades. I ett av fallen finns filmmaterial där den svenske extremvänsterjournalisten Mathias Wåg ses dirigera pöbeln.

Vad hände egentligen i Hamburg kring Guldspadevinnaren Mathias Wåg?

Under helgen har uppemot 14 000 vänsterextremister från hela Europa samlats i Hamburg i Tyskland. Tanken tycks ha varit att förstöra så mycket av staden som möjligt, inklusive dess invånares egendom, med tanke på att G20-ländernas ledare under helgen valde att hålla sitt årliga toppmöte där.

I svensk massmedia har vi sett bilder på brinnande barrikader och bilar, molotovcocktails och allmän anarki när vänsterextremister tågade fram under parollen ”G20 Welcome To Hell” – ändå har de beskrivits som ”aktivister” som protesterar”. Samtidigt befann sig Nordiska motståndsrörelsen som bekant på Almedalsveckan för att bedriva opinionsbildning och diskutera med människor, vilket av samma medier har beskrivits som ”terrornazism”.

Fiendemedias världsbild.

En person som valde att åka till Hamburg var den tidigare AFA-aktivisten och Guldspadevinnaren Mathias Wåg, som numera är aktiv inom den svenskfientliga och åsiktsregistrerande Researchgruppen.

Förutom att ägna sig åt dataintrång och samarbete med alltifrån Expressen till SÄPO-agenter och juden Chang Frick så är Wåg även känd för att ha skrutit till antirasistiska konkurrenter om att hans ”researchgrupp” är ”Sveriges Stasi”.

Skärmdump från Mathias Wågs Twitter.

I samband med att Europas vänsterextremister gjorde sitt bästa för att riva hela Hamburg så misshandlades även flertalet journalister. En av dessa var den oberoende amerikanske journalisten Marcus DiPaola. Attacken mot honom fångades även på film och i klippet som har spridits som en löpeld på Internet ses även Mathias Wåg dirigera DiPaolas angripare.

DiPaola anklagas på filmen för att vara ett ”nazi-schwein”, något som han uppenbarligen ställer sig helt oförstående inför. Angriparna tycks också bli förvirrade av detta och ses på filmen springa tillbaka till Wåg flera gånger, varpå han visar foton på mobilen och försöker förklara och gestikulera att han setts stå bredvid någon. Av det man kan höra av konversationen framgår att Wåg via sina bilder vill sammankoppla honom med en kvinna som han pekar ut som ”nazist”.


Filmen där Wåg ses dirigera våldsverkare när de går till attack mot journalisten Marcus DiPaola.

I efterhand har det framkommit att kvinnan i fråga är den kanadensiske libertarianen och journalisten Lauren Southern, som i början av protesterna befann sig i Hamburg. Hon har laddat upp ett klipp på Youtube där hon bekräftar att DiPaola attackerats på grund av att han befann sig i närheten av den tyske journalisten Max Bachmann, som enligt henne också ska ha misshandlats.

Southern känner varken DiPaola eller Bachmann och ingen av dem är kända för att hysa nationella eller systemkritiska åsikter. Men då Wåg tycks ha fångat Bachmann tillsammans med henne på bild och senare även tillsammans med DiPaola, så räckte det tydligen för att DiPaola skulle förtjäna att misshandlas av antifascister.


Journalisten Lauren Southern förklarar att journalister hon inte ens känner har misshandlats på grund av misstänkt samröre med henne.

Det verkar således som att Wåg har anstiftat en misshandel av en journalist för att denne har fångats på bild tillsammans med en annan journalist som i sin tur har hamnat på bild med en tredje journalist, som i sin tur utpekats som ”nazist” på grund av hennes konservativa och libertarianska åsikter.

I ett mail till Fria Tider bekräftar också Marcus DiPaola att det var just Wåg som låg bakom misshandeln på honom:

”Jag är säker på Mathias anförde dem eftersom de som slå mig blev förvirrade när jag vägrade att slå tillbaka eller fly”, skriver DiPaola och fortsätter:

”De gick då tillbaka till Mathias att för att ta reda på varför han trodde att jag var en nazist … och jag tror inte att han lyckades övertyga dem, så de gav mig tillbaka min dyra kamera och låt mig gå.”

”I början av videon pratar han som angrep mig först med någon utanför kamerabilden (Mathias), pekar direkt på mig, ställer en fråga, går därifrån och kommer sedan kommer tillbaka och går till attack.”

DiPaola skriver också till Wåg på Twitter och frågar om Wåg minns honom.

Wåg svarar och förnekar att han skulle ligga bakom misshandeln, men frågar strax efter det vad DiPaola har för ”samröre” med Max Bachmann, som han längre ned i konversationen också kallar för ”neofascist/konspiracist”.

På Twitter kan man också se flertalet människor be Wåg förklara sitt beteende och samtliga tycks som svar ha blivit blockerade:

Att Wåg, som själv kallar sig för ”journalist”, anstiftar misshandlar på journalistkollegor och dessutom uppenbarligen försöker dokumentera alla i närheten som fångar det på film kanske inte är något som överraskar Nordfronts läsare. Det har länge varit känt att Wåg har samröre med våldsverkare, trots att han säger sig ha lämnat organisationer som AFA bakom sig. Förmodligen för att lättare kunna samarbeta med tidningar som Expressen och Aftonbladet som båda har anlitat honom att begå dataintrång för att lättare kunna identifiera och trakassera meningsmotståndare.

Mathias Wåg tillsammans med Säpo-agenten Martin Fredriksson.

Regimmedias tystnad om sin favorit-”researchers” aktiviteter i Hamburg är förstås också talande, speciellt med tanke på den enorma spridning som filmen redan har fått. Detta följer dock ett redan inarbetat spår, där våldsvänsterns kopplingar till den politiska, kulturella och mediala makten är en av etablissemangets sämst bevarade hemligheter.


  • Publicerad:
    2017-07-11 00:51