Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Syndikalister samlar in pengar till brottslig verksamhet – vill inte kommentera

Av Redaktionen, 2017-09-28
redaktionen@nordfront.se

30SEPTEMBER. Ett nätverk som kallar sig för ”Göteborgs antifascistiska front” laddar upp för slagsmål med polisen på lördag. Samtidigt samlar man in pengar via Syndikalistiskt forum, som dock inte vill kommentera kopplingen till den brottsliga aktiviteten.

Syndikalistiskt forum arrangerar en motdemonstration på lördag, under illa dold täckmantel. Till skillnad från Motståndsrörelsens minidemonstration den 17 september beskrivs den dock inte i media som ”olaglig”, trots att den saknar tillstånd. Skärmdump: aftonbladet.se.

Ett nätverk med tydlig globalistisk agenda som kallar sig för ”Göteborgs antifascistiska front” förbereder sig just nu för våldsamma sammandrabbningar med polisen. Detta i samband med en motdemonstration, som man inte har sökt tillstånd för, i samband med att Motståndsrörelsen ska demonstrera i Göteborg på lördag.

Bland annat har man sjukvårdsteam och en jourtelefon dit man kan ringa ifall man ser någon åsiktsfrände gripas.

Till verksamheten samlar man också in pengar, via Syndikalistisk forums plusgiro och Swish. Att Syndikalistiskt forum i Göteborg och AFA i allt väsentligt är samma organisation är en illa dold hemlighet, som nu även Expressen tycks ha upptäckt.

I en artikel försöker man få en kommentar av Agnes Holmberg, som är ledamot i styrelsen för den ekonomiska förening som driver Syndikalistiskt forum.

— Jag har ingenting att kommentera om det, svarar hon när Expressen frågar om kopplingen.

När hon konfronteras med uppgifter om att pengar till ”Göteborgs antifascistiska front” går till deras konto svara hon:

— Jag har ingenting att säga om det.

Under onsdagen höll Göteborgspolisen en presskonferens, där man bland annat berättade att man kommer att göra ett begränsat område runt Motståndsrörelsens demonstrationsrutt till ett PL24-område, vilket innebär att polisen kommer kunna spärra av området och neka motdemonstranter tillträdde till det. Samma metod användes i Stockholm på demonstrationen den 12 november förra året.

Källa:
Demonstranter mobiliserar – med sjukvårdsteam


  • Publicerad:
    2017-09-28 20:30