Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Våldsbejakande extremist blir ny chefredaktör på Expo

Av Redaktionen, 2017-07-04
redaktionen@nordfront.se

DET GODA HATET. Då Expos chefredaktör Daniel Poohl har tagit ut föräldraledighet resten av året har den illegala underrättelsetjänsten anställt syndikalisten Daniel Wiklander som vikarie.

Daniel Wiklander kommer att vikariera som chefredaktör på Expo året ut.

Under en längre tid har den folkfientliga ”stiftelsen” Expo, som försöker dölja sin illegala underrättelseverksamhet bakom en tidskrift som kommer ut en gång i kvartalet, med etablissemangets goda minne försökt tvätta av stämpeln som våldsbejakande vänsterextremister med kopplingar till våldsnätverket AFA.

Den nuvarande chefredaktören Daniel Poohl har exempelvis i debatten ofta avstått från traditionella vänsterargument och snarare framstått som en kulturmarxistisk liberal.

När Poohl nu går på föräldraledighet under resten av året tycks Expo dock vilja återgå till sina rötter. Vikarierande chefredaktör blir nämligen den gamle syndikalisten och våldsromantikern Daniel Wiklander.

Wiklander kommer närmast från Dagens samhälle, där han var debattredaktör och innan dess som redaktör på vänstermagasinet Ordfront. Mest känd är han troligtvis för posten han hade innan, då han mellan 2011 och 2015 var chefredaktör på syndikalisttidningen Arbetaren – en tidning som förövrigt ägs av det syndikalistiska fackförbundet Sveriges Arbetares Centralorganisation (SAC) och som blandar artiklar rörande fackliga frågor med folkfientligt vinklade nyheter.

Som många vet så är SAC och framförallt deras ”inofficiella” ungdomsförbund Syndikalistiska ungdomsförbundet (SUF) i mångt och mycket synonymt med AFA. Detta visar sig inte minst genom att det handlar om i stort sett samma personer, samma idéer, samma metoder och dessutom snarlika fanor – där den ena bara mycket sällan ses vaja utan den andra bredvid.

I förgrunden clowner. I bakgrunden syns två AFA-flaggor tillsammans med den snarlika svartröda syndikalistfanan. FOTO: Nordfront.se.

Som chefredaktör för Arbetaren skapade Wiklander också stora rabalder när han i en ledare i samband med EU-parlamentsvalet 2014 uppmanade till väpnat våld mot nationella i Europa:

Flera av de partier som nu kommer in i Europaparlamentet är sådana som skulle behöva bekämpas med vapen om de någonsin fick verklig makt över våra liv. Jobbik, Gyllene Gryning och tyska NPD är brunskjortor utan några förmildrande drag.

Wiklander har också i samma tidning uttryckt kritik mot polis och åklagare i samband med ett tillslag mot den numera nedlagda terrorgruppen Revolutionära Fronten 2013. I ledaren ondgör sig Wiklander också över att  vänstergrupper pressas att ta avstånd från våldsvänstern, något han alltså tycker är orimligt.

När han i sociala medier senare försvarade sin ledare menade han också att uppdelningen mellan ”extremism” och ”icke-extremism” är falsk, då den bygger på ”liberal konsensus”. Hur den hållningen kommer att fungera ihop med Expos arbetsmetoder när det kommer till att pressa politiska motståndare till att ta avstånd från varandra återstår att se. Förmodligen innebär det inte några större samvetsbetänkligheter för syndikalistveteranen.

Trots sin uppenbart vänsterradikala hållning har han förstås inte haft några skrupler när det kommer till att arbeta för nyliberala tidningar som ägs av mäktiga judiska mediekonglomerat. Eller vad sägs om webbredaktör för Bonniertidningen Dagens Nyheter under 2007, samt webbredaktör och reporter vid Aftonbladet året innan?

— Jag ser fram emot ett mycket intressant halvår, och det tror jag läsarna också kan göra. Expos bevakningsområde passar mig perfekt, och dessutom får jag tillfälle att återigen arbeta med en sajt som kommer att genomgå stora förändringar under 2017, säger Wiklander enligt ett pressmeddelande.

Expo startades en gång av AFA-veteranen och numera akademikern Tobias Hübinette. När cirkeln nu sluts med ytterligare en öppen vänsterextrem våldsromantiker på topp kan man därmed fråga sig ifall deras långa strävan att försöka tvätta bort stämpeln och kopplingen till våldsvänstern har varit förgäves?

Troligtvis lägger varken Expo eller etablissemanget någon större vikt vid den saken. Frågan är bara vad det okända antalet oliktänkande svenskar som under Wiklanders ledning kommer att fotograferas, trakasseras, kartläggas och registreras av den självutnämnda och illegala underrättelsetjänsten tycker om den saken.

Källor:
​Daniel Wiklander vikarierande chefredaktör på Expo
Daniel Wiklander (Wikipedia)
Demokratin hotas från flera håll
Daniel Wiklander påstår att Sd och nazisterna har rätt


  • Publicerad:
    2017-07-04 23:50