Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

We Are Dalarna leds av en man med över 800 000 kr i skuld till Kronofogden

Av Redaktionen, 2017-05-17
redaktionen@nordfront.se

GRANSKNING. We Are Dalarna har förtalat enskilda meningsmotståndare genom att falskt anklaga dessa för ekonomiska oegentligheter. Nu kan Nordfront avslöja att en av gruppens egna ledare, Ivan Midjic, själv grovt missköter sina privatekonomiska åtaganden då han har över 800 000 kr i skuld till Kronofogden.

Gigantiska skulder och damunderkläder – Nordfront har granskat We Are Dalarna in på bara skinnet.

Nordfront har tidigare skrivit om hur We Are Dalarna ägnar sig åt kriminellt beteende i form av falsk tillvitelse då de på falska grunder anmält Nordiska motståndsrörelsen till Skatteverket. We Are Dalarna påstod bland annat att Motståndsrörelsen driver ett antal föreningar men inte betalar någon moms, vilket är en medveten lögn eller grov miss då man antingen missat eller ignorerat det faktum att Motståndsrörelsen utöver ett antal föreningar driver företaget Nordfront förlag som betalar moms.

LÄS ÄVEN: Motståndsrörelsens svar på We Are Dalarnas förtal

I den här lögnaktiga förtalskampanjen, som givetvis understöddes av den opportunistiska etablissemangspressen, figurerade också förtal av enskilda personer. We Are Dalarna gjorde nämligen gällande att Motståndsrörelsens ”ekonomiska brottslighet” (som alltså inte finns) innebär att ledande representanter skor sig på kampen.

En av de som pekades ut var nästeschefen Pär Sjögren från Borlänge. Om Sjögren skrev We Are Dalarna att hans nuvarande bil antagligen bekostats av Motståndsrörelsens ekonomiska brottslighet. För att reda ut detta har Nordfront varit i kontakt med Sjögren.

— Det är patetiskt. We Are Dalarna vill göra gällande att de har koll fast det är exakt det de inte har. Jag har köpt min bil för mina egna pengar. Jobbar man har man råd med sånt, det borde dessa ”företrädare” för arbetarklassen själva prova på någon gång, säger Sjögren till Nordfront.

Överväger du att driva en förtalsprocess mot We Are Dalarna?

— Ja, jag funderar på det faktiskt. Jag är egentligen ingen person som anmäler saker, men någonstans måste man dra en gräns.

We Are Dalarnas informella ledare
46-årige Krunoslav Ivan Midjich (700708-7054) är tillsammans med Elias Lodin och dennes flickvän Lina Emanuelsson en av huvudpersonerna bakom cirkusen som går under namnet We Are Dalarna. Det var Midjich som förra året presenterade och representerade det då nylanserade ”aktivistnätverket” i en intervju i Dalarnas Tidningar.

Ivan Midjich.

Till DT sa Midjich i lanseringsintervjun att han var trött på hierarkiska organisationer och ville arbeta mer ”ledarlöst” med sin politiska aktivism.

Sedan dess har ”nätverket” We Are Dalarna ständigt sjunkit till nya lågvattenmärken.

Midjich och Lodin greps bland annat för att ha hällt ut gödsel på en offentlig plats inför första maj förra året. Deras nätverk hade samma år först planer på att arrangera en sittdemonstration för att stoppa Nordiska motståndsrörelsens första maj-demonstration, men istället ändrade de taktik och klädde ut sig till clowner och bjöd på det mest skrattretande ”motståndet” i Sveriges ”antifascistiska” historia. Även i år skämde de ut sig själva i Falun på samma sätt.

Förra året försökte även Lodin och Emanuelsson störa en politisk flygbladsutdelning i Ludvika där Lodin tidigare varit ordförande för Vänsterpartiets lokalavdelning. Enligt Lodin slutade incidenten med att han blev omkullknuffad, vilket resulterade i en polisanmälan.

Numera har studenten Lodin degraderats till suppleant inom Vänsterpartiet i Ludvika, antagligen på grund av att partiet har en viss politisk självbevarelsedrift och inte vill riskera att smutsas ner av Lodins ständiga upptåg.

Representanter för nätverket We Are Dalarna ger på Facebook och andra sociala medier ett maniskt och ohälsosamt intryck. Även ute i den fysiska verkligheten beter de sig skumt. I samband med att hakkors klottrats i närheten av där Lodin och Emanuelsson bor, en incident där de själva är att betrakta som huvudmisstänkta, framkom det att Emanuelsson uppvisar paranoida tendenser och känner sig iakttagen och förföljd när hon rör sig på stan.

I en intervju med en feministisk blogg som genomfördes den 1 maj i år påstår Midjich till och med att Lodin och Emanuelsson gått under jorden och flyttat från Borlänge då de fruktar för sina liv eftersom att de är två av de tre personer som skrev under pressmeddelandet som förtalade Motståndsrörelsen.

Klicka för större bild.

Midjich ger trots att han är den äldre personen och framstår som ledarfiguren bakom We Are Dalarna ett väldigt instabilt intryck på Facebook. I inlägget som kan ses här ovan får Midjich till exempel ett raseriutbrott efter att en av hans vänner på Facebook uttryckt sig negativt om invandrare som våldtar svenska kvinnor. Bland de efterföljande kommentarerna påpekar Midjich att när han var yngre så brukade han fysiskt angripa människor som uttryckte sådana invandringskritiska åsikter, men att han sedan han blivit äldre slutat med det. Vidare skriver han som svar på frågan om han glömt att äta sin medicin följande: Jag har genom åren intagit både det ena och det andra, varit fullständigt av banan och ändå lyckats undvika att kläcka ur mig avhumaniserande lögner om mina medmänniskor.

Skuldsaldo: 800 000 kr
Med tanke på Ivan Midjichs ledande roll inom We Are Dalarna tyckte vi på Nordfronts redaktion att det var besynnerligt att han inte var en av de tre personer som undertecknat pressmeddelandet där Nordiska motståndsrörelsen felaktigt anklagades för ekonomisk brottslighet. Efter vissa efterforskningar kunde Nordfronts grävgrupp dock hitta svaret på detta mysterium: Midjich har själv enorma skulder hos Kronofogden, varför han och We Are Dalarna antagligen tyckte att det vore lämpligast att Midjich inte var en av personerna som uttalade sig om andras ekonomiska förehavanden.

Sammanlagt uppgår Midjichs skulder hos Kronofogden till 803 376 kronor, enligt uppgifter som inhämtades den 12 maj 2017. Nordfronts grävgrupp hittade skulder till CSN, Länsförsäkringar, Skatteverket, Värnamo kommun, inkassoföretaget Lindorff och elbolaget Öresundskraft. Även Trafikförsäkringsföreningen hade Midjich stora skulder till då han har haft en bil påställd men oförsäkrad under lång tid.

Samtliga av dessa krav mot Midjich har inkommit till Kronofogden under de senaste tre åren.

Skuldbrev – en del av vardagen sedan länge
Även om de nuvarande skulderna bara har några år på nacken har Midjich en lång historia av ekonomiska problem. Nordfront har hittat dokument från 1990-talet där företag kräver Midjich på pengar. I ett av fallen framgår det att Midjich varken kan bekräfta eller dementera att han fått kravbrev från ett specifikt företag då han får så många kravbrev att han helt enkelt slänger breven, till synes utan att ens läsa dem och åtminstone utan att lägga de specifika ärendena på minnet eller ha för avsikt att betala sina skulder.

Klicka för större bild.

Damunderkläder – ett mystiskt intresse
Det gamla ärendet där Ivan Midjich inte ens kom ihåg ifall han hade fått ett kravbrev gällde en lång rad beställningar som bland annat innefattade smink och damunderkläder. I dokument gällande rättsfallet kan vi se att han beställt underklädesprodukter med namn som ”EVITA”, ”VEVAY” och ”LACE”. Även kosmetika från ”VEVAY” och strumpor med produktnamnet ”SOCKS FOR HER” finns i listan över produkter som Midjich ska ha beställt men vägrat att betala för.

Klicka för större bild.

Med tanke på att Midjich än idag har ett intresse för smink samt är aktiv i en politisk miljö som är väldigt tolerant mot avvikande beteenden och läggningar, kan vi på Nordfront bara spekulera i vad Midjichs intresse för damunderkläder handlar om.

Smink och kvinnokläder – två grejer som Ivan Midjich gillar.

Löneutmätning
Idag arbetar Midjich på företaget SmartSign AB i Borlänge och Kronofogden har fastställt löneutmätning på 7969 kr av hans lön. Om Midjich lyckas behålla jobbet och inte drar på sig nya skulder under tiden innebär det att han bör bli skuldfri om åtta till nio år.

På Facebook skryter Ivan Midjich om att han på arbetstid ringer polisen och ber dem ta ner banderoller vars politiska budskap Midjich inte gillar. En kollega påpekar här att Midjich borde sluta gnälla över sina ryggbesvär när han halvligger i stolen på det sätt han gör i bilden.

Som man känner sig själv, känner man andra?
Med tanke på att en stor del av Midjich lön konfiskeras för att betala hans skulder på över 800 000 kr, kan man undra hur han har tid och råd att resa runt på politiska aktiviteter så som han gör. Är det kanske han själv som profiterar på den ”antifascistiska” kampen?

Nordfront har tidigare kunnat avslöja att skurkkapitalisten och juden George Soros sponsrat Expos fejkade ”gräsrotsprojekt” ”Tillsammansskapet”. Kanske har We Are Dalarna liknande finansiering som kommer Midjich tillgodo?

Läs även: George Soros sponsrar Expo!

Kanske är det en samhällsomstörtande taktik för vänsterextremisten Midjich att inte betala skulder i hopp om att det ska krossa förhatliga kapitalistföretag? Eller är Midjich helt enkelt kommunist i hopp om att få sina skulder borttrollade efter den röda revolutionen?

I vilket fall känns det som att ordspråket ”som man känner sig själv, känner man andra” kan stämma in på We Are Dalarna när de genom lögner försöker bygga upp ett narrativ om att Motståndsrörelsen ägnar sig åt ekonomisk brottslighet och drivs av ekonomiskt egenintresse. Även bibeln har ett relevant ordspråk som We Are Dalarna borde tänka på till nästa gång: ”Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen.”

Hjälp oss att gräva mer

Avslöjande journalistik är ett tidskrävande arbete där allt arbete måste göras från grunden och alla efterforskningar inte alltid leder någon vart. Stöd Nordfronts journalistiska arbete genom att teckna en stödprenumeration.

Vi tar också tacksamt emot information som kan leda till unika avslöjanden till redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2017-05-17 10:20