Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

False Flag-attack från We Are Dalarna?

Av Redaktionen, 2017-04-20
redaktionen@nordfront.se

BORLÄNGE. Hakkors-klotter i blod hotar personer ur We Are Dalarna. Men hånfulla SMS från nätverkets Elias Lodin tyder på att det kan röra sig om en så kallad False Flag-attack.

Elias Lodin och Lina Emanuelsson ofredar flygbladsmottagare. FOTO: Nordfront.se

Under tisdagen ska ett blodigt hakkors ha smetats på trappuppgången till en lägenhet i Borlänge där Elias Lodin och Lina Emanuelsson bor. De båda tillhör det ”antirasistiska” nätverket We Are Dalarna.

Under gårdagen och dagen har de fått gråta ut om påstådda hot som enligt dem ska ha koppling till Nordiska motståndsrörelsen. Lina Emanuelsson beskriver hakkors-klottret som ”chockartat” och hävdar att hon skulle ha en ”uppenbar hotbild”, som polisen borde prioritera, över sig. Denna så kallade hotbild kommer tydligen från Nordiska motståndsrörelsen, som nätverket ska demonstrera mot nu under 1 maj i Falun.

Påstådd hotbild
Lina Emanuelsson nämner dock inte specifikt Motståndsrörelsen utan talar hela tiden om ”dom”. Till P4 Dalarna säger hon att ”dom” ska ha förföljt paret och att ”dom” satt upp propaganda omkring där paret och en annan ur nätverket bor, som för att ”markera”. Vidare ska ”dom” ha ”hoppat på” Elias Lodin under en flygbladsutdelning i Ludvika centrum förra året.

Det senare fallet har koppling till Motståndsrörelsen, men har inte alls ägt rum på det sätt som Lina Emanuelsson och Elias Lodin påstår.

Det var under en flygbladsutdelning som Nordiska motståndsrörelsen höll i april förra året som paret dök upp och började jaga ifatt och trakassera personer som tog emot flygbladen. Det antisociala beteenden från Lodin bemöttes med en uppmaning att lämna platsen. Lodin hörsammade inte uppmaningen och hävdar att han därefter blev konfronterad genom att en av Motståndsrörelsens aktivister tog tag i hans krage och kastade omkull honom.

LÄS MER: Intervju angående misstänkt ”ofredande” i samband med aktion i Ludvika

Anklagar polisen
Flera av fallen som Lina Emanuelsson tar upp har polisanmälts, men utan att ha lett till åtal. Möjligen har det saknats tillräckliga bevis för att lagföra någon person. En annan förklaring är att Lina Emanuelsson och Elias Lodin är mytomaner som ljuger för att sätta dit politiska meningsmotståndare.

Att polisen inte kunnat gå vidare med deras anmälningar har uppenbarligen skapat en del frustration. I fallet med det klottrade hakkorset säger Lina Emanuelsson att det är ”anmärkningsvärt” att polisen inte omedelbart begav sig till platsen för att säkra bevis. We Are Dalarna gör en stor sak av den stora hotbilden som paret ska ha mot sig och att polisen ignorerar detta. Polisen har dock tillbakavisat kritiken och uppgett att de arbetar på fallet. Bland annat ska man nu undersöka den trasa som paret använt för att torka bort blodet. Det ska även ha hittats en blodtuss i anslutning till klottret.

We Are Dalarna gillar uppmärksamheten. Nätverket uttrycker dock besvikelse över att polisen inte högprioriterar anmälningar från dem.

”I söndags nämndes vi i podden och nu händer det här med hakkorset”
Elias Lodin är mycket mer tydlig än sin flickvän att det är Nordiska motståndsrörelsen som ska klottrat hakkorset. Anledningen är att We Are Dalarna har nämnts i Radio Nordfront.

— I söndags nämndes vi i podden som Nordiska motståndsrörelsen har och så händer det här med hakkorset, säger Elias Lodin till Dalademokraten i en artikel som är låst för icke-prenumeranter.

— Vi börjar nästan bli vana. Deras taktik är ju att försöka stressa oss, påstår Lodin också.

Det stämmer att We Are Dalarna nämndes kort i Radio Nordfronts senaste avsnitt. Det som bland annat togs upp var att Dalarna mot rasism, där We Are Dalarna ingår, förpassats till en parkeringsplats under första maj. I samband med detta diskuterades hur inkompetent Elias Lodin är på att argumentera, vilket är anmärkningsvärt med tanke på att han är en lokal ordförande för ett riksdagsparti. Samtalet ägde rum i några minuter. Vad Elias Lodin dock inte nämner är att han själv tidigare debatterat i Radio Nordfront och att det hela gick lugnt till.

Anklagelserna om att Motståndsrörelsen har någon ”taktik” att försöka stressa We Are Dalarna är projicering från Lodins sida. We Are Dalarna är snarare maniskt besatta av Motståndsrörelsen så till den grad att nätverket skriver om organisationen i princip varje dag och att dess ledande medlemmar är beredda att ofreda personer som tar emot flygblad från organisationen. Nämnde Lodin greps även inför första maj förra året sedan han försökt sabotera Motståndsrörelsens demonstration med en bajs-attack.

LÄS MER: V-ordförande gripen inför första maj – försökte sabotera laglig demonstration

Hånfulla SMS
Under onsdagskvällen, en dag efter parets chockartade upplevelse skickar Elias Lodin hånfulla SMS till Motståndsrörelsens Pär Öberg. Det går att diskutera huruvida detta är ett normalt beteende för någon som upplever att han har en hotbild vilande över sig från den organisation som Pär Öberg tillhör.

Om allt stämmer att Emanuelsson/Lodin blivit förföljda vid sitt hem, att de klistermärken som satts upp i deras kvarter varit förtäckta hot, att Lodin misshandlats av aktivister från Motståndsrörelsen samt att det klottrade hakkorset i deras trappuppgång varit ett hot från samma organisation, varför skickar man då hjärtan och V-tecknet till en representant för denna organisation?

Det märkliga förfarandet tyder på att i vart fall Elias Lodin ser den hotbild som paret målar upp i media är icke-existerande eller kraftigt överdriven, alternativt att de själva smetat ner sin trappuppgång med ett blodigt hakkors.

Se SMS-konversationen nedan:

Källor:
Antirasister fick blodigt hakkors i trappuppgången
Kämpar mot nazismen – fick hakkors smetat på väggen


  • Publicerad:
    2017-04-20 16:53