Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Elias Lodin med anhang kommer ej åtalas för gödselattacken i Borlänge

Av Redaktionen, 2016-07-13
redaktionen@nordfront.se

BORLÄNGE. Vänsterpartisten Elias Lodin och två andra män togs på bar gärning när de försökte sabotera Nordiska Motståndsrörelsens första maj-demonstration genom att hälla ut gödsel i Liljeqvistska parken, där tal skulle hållas. Nu går åklagaren ut och meddelar att åtal ej kommer att väckas mot sabotörerna.

ivan

Den antivita gödslaren Ivan Midjich tillrättavisas av nästeschef Pär Sjögren.

Det var på fredagskvällen den 29 april, alltså två dagar innan Nordiska Motståndsrörelsen skulle hålla sin första maj-demonstration i Borlänge, som ”gödselattacken” ägde rum.

Elias Lodin, vänsterpartiets ordförande i Ludvika, tillsammans med Ivan Midjich från ”We are Dalarna” och en tredje lokal förmåga bestämde sig för att försöka sabotera den lagliga, tillståndsgivna och grundlagsskyddade demonstrationen genom att hälla ut gödsel i Liljeqvistska parken där demonstrationen skulle avslutas med bland annat tal och musik.

”Aktivisterna” blev tagna på bar gärning och kunde snabbt konfronteras av både polis och Motståndsrörelsens aktivister i Borlänge. Efter att polisen förhört de tre ”kämparna” misstänktes de för nedskräpning men släpptes fria.

Nu har dock åklagaren som fått ärendet tilldelat sig meddelat att åtal ej kommer att väckas gentemot Lodin med anhang och skriver:

Brotten kan inte förväntas leda till en strängade påföljd än böter. Omständigheterna är sådana att de talar för att man inte väcker åtal för gärningen.

Vidare förklarar åklagaren:

Detta mot bakgrund av att omständigheterna i detta fall begränsas till mindre mängd gödselblandad jord – vilket är en naturlig produkt på en gräsmatta.

Ifall detta innebär att det nu är fritt fram att gödsla andras gräsmattor och grönområden utan tillstånd framgår dock inte av åklagarens motivering.

Källa:
Inget åtal för gödselattack mot nazister – Åklagaren: ”En naturlig produkt på en gräsmatta”


  • Publicerad:
    2016-07-13 07:30