POLITIK. Förra veckan hölls ett kommunfullmäktigemöte i Borlänge där kommunen presenterade en ny plan mot ”våldsbejakande extremism”. I den så kallade kartläggningen som gjorts pekas ”vit makt-rörelsen” ut som det största hotet i kommunen. Motståndsrörelsens Pär Sjögren var på plats och bemötte kritiken.

pär sjögren

Under tisdagseftermiddagen förra veckan antog kommunfullmäktige i Borlänge en plan mot ”våldsbejakande extremism”. I en så kallad kartläggning som gjorts målas Nordiska motståndsrörelsen upp som det största hotet inom Borlänge kommun. Under mötet presenterades en ny plan på hur man ska hantera ”hot” från den så kallade vit makt-rörelsen.

Enligt kartläggningen som ligger till grund för den nya planen så har man konstaterat att den religiösa våldsbejakande miljön enbart har stått för enstaka händelser i Borlänge kommun medan vit makt-miljön har vuxit den senaste tiden. Den autonoma miljön anses ännu inte vara så utbredd, men kan tänkas konfrontera vit makt-rörelsen om den fortsätter att växa. Vidare säger den nya planen att samhället ska ingripa tidigare när någon är i ”farozonen” för att hamna i vit makt-rörelsen samt att personer som vill hoppa av ska få bättre stöd och hjälp.

Pär Sjögren, nästeschef i Dalarna och kommunpolitiker i Borlänge, deltog på mötet och höll även ett anförande där han motsatte sig planen. När Sjögren gick upp till talarstolen frågade han bland annat vad det är med Nordiska motståndsrörelsen som anses vara ett hot. Han frågade:

Är det tanken om att vi vill ha sex timmars arbetsdag?
Som förövrigt också Vänsterpartiet kommunisterna vill införa.
Är det tanken om att vi vill satsa mer på Försvaret?
Är det tanken om att vi vill ha mer folkstyre ute hos folket ?
Eller är det att vi vill ha mer lokala folkomröstningar hos befolkningen i kommunerna?
Eller är det så att ni på fullaste allvar anser att vi är ett större hot än folk som kastar sten på polis, brandkår, butikspersonal, eller för den delen de gäng som återkommande sexuellt antastar tjejer på Aquanova här i Borlänge?

Vidare påpekade Sjögren att det är Alliansen, vänstern och Socialdemokraterna som är våldsbejakande. Han sa följande:

Vilka är det då som är våldsbejakande? Är det Ung Vänster när de kastar sten, bengaler och försöker hindra tillståndsgivna demonstrationer?
Är det SSU när de kastar sten, bengaler och försöker hindra tillståndsgivna demonstrationer?
Som nu senast på 1 maj i Borlänge, för att ta ett exempel av många.
Eller är det våldsbejakande när Allianspartierna vill bomba män, kvinnor och barn i länder där, enligt deras tycke, fel ledare styr?
Givetvis anser ni inte att detta är våldsbejakande av den enkla anledningen att ni är hycklare av värsta sort.

Sjögren avslutade sitt tal med en hälsning till de politiker som tror sig kunna stoppa Nordiska motståndsrörelsen:

Vi är här för att stanna och det är inget ni kan göra något åt. Fler och fler inser att ni här inne bedriver en politik som är skadlig för det svenska folket och det kan ingen handlingsplan någonsin stoppa. Jag är beredd på tuffa tider. Frågan är om ni är det? Men lycka till, det kan ni behöva om ni ska ger er på oss.

Hela kommunfullmäktigemötet går att se här.

Källa:
Nazist i Borlänge ville stoppa plan mot våldsbejakande extremism


  • Publicerad:
    2016-06-27 22:25