STOCKHOLM. När en medlem i Nordisk Ungdom delade ut mat till hemlösa svenskar vid Medborgarplatsen i Stockholm blev han överfallen och misshandlad av fyra maskerade personer.

rödingar

Gärningsmännen misstänks ha ”utövat självförsvar” gentemot en man som delade ut mat till hemlösa.

Kring klockan 17 på lördagseftermiddagen fick polisen in ett larm om att en man i 25-års åldern överfallits och misshandlats vid Medborgarplatsen i Stockholm. Mannen, som uppges vara medlem i den nationalistiska organisationen Nordisk Ungdom, var på platsen för att dela ut mat åt hemlösa.

Gärningsmännen beskrivs som fyra män i 20-års åldern varav samtliga var maskerade med näsdukar över sina ansikten. Efter misshandeln ska de ha flytt till fots mot Södra station.

Vid 20-tiden hade ingen misstänkt ännu gripits.

– Det är svårt i och med att de har varit maskerade och att vi inte har några namn att gå på, säger Albin Näverberg från Stockholmspolisen.

Sedan en tid tillbaka delar bland annat Nordisk Ungdom och Soldiers of Odin ut mat till hemlösa svenskar vid Medborgarplatsen. Med tanke på offrets medlemskap i Nordisk Ungdom misstänker polisen politiska motiv bakom misshandeln.

Källa:
Man misshandlad av maskerade män


  • Publicerad:
    2016-07-10 09:00