INTERVJU. Nordfront har talat med en nationell aktivist som var med i Sacramento där amerikanska nationalister demonstrerade förra helgen och tvingades freda sig mot en pöbel vänsterextremister som gick till angrepp mot demonstrationen.

traditionalist worker party

Det var söndagen den 26 juni förra helgen som aktivister från Traditionalist Worker Party och Golden State Skinheads samlades för att hålla en demonstration. Vänsterextrema mötesstörare angrep demonstrationen och flera människor skadades under bråket.

Nordfront har talat med Nathan som är medlem i Traditionalist Worker Party och deltog i demonstrationen för att reda ut vad som hände.

Förra helgen skedde en konfrontation mellan nationalister och vänsterextremister som Daily Stormer kallade för ”The Battle for Sacramento”. Kan du berätta bakgrunden till denna händelse för våra svenska läsare som kanske är obekanta med incidenten? Vilka organisationer demonstrerade i Sacramento och vad var ert mål?

Organisationerna som demonstrerade var Traditionalist Worker Party och Golden State Skinheads. Vårt mål var att hålla en fredlig demonstration i Sacramento, vår delstats huvudstad, för att tala om problemet med den globala kapitalismen samt frågor som rör folket i Kalifornien och delstatens ekonomiska och rasliga problem.

Hur fungerar det i USA, behöver man någon sorts tillstånd för att hålla en demonstration som er?

För att hålla en demonstration i huvudstaden i den här delstaten (det skiljer sig åt i olika delstater), behövde vi fylla i en ansökan som gav oss laglig rätt att hålla torgmöten och demonstrationer. Vi kan hålla demonstrationer utan tillstånd också, men då kan polisen välja att upplösa sammankomsten och gripa de som vägrar att acceptera det. Eftersom vi är nationalister så skulle det inte vara förvånande och polisen skulle kunna tänkas slänga in falska anklagelser som vi skulle kunna få fängelse för.

Okej, så det var offentligt utannonserat i förväg att ni skulle hålla en demonstration det här datumet i Sacramento?

Detta var planerat månader i förväg och det kommunicerades ut på många sociala medier. Vänsterextremisterna snappade upp det och arrangerade en motdemonstration, så de hade lika mycket tid på sig att förbereda sig som oss.

Hade vänsterextremisterna tillstånd för en motdemonstration till er demonstration?

Nej. Den enda gruppen som hade tillstånd att demonstrera i Sacramento var Traditionalist Worker Party. Men som ni svenskar säkert vet finns det två lagar: En för oss och en för storfinansens springpojkar. Polisen är rädd för att upprätthålla likhet inför lagen gentemot den paramilitära vänstern på grund av det implicita stöd de åtnjuter från högre ort. Då det är omöjligt i USA att fängsla någon som uttrycker sina åsikter, så kommer makten runt detta genom att möjliggöra och understödja olagligt våld mot dissidenter på gatunivå.

article-sacramento-0626

Skärmdump från en Youtube-film. Det finns många filmer från bråket men det är svårt att uppfatta händelseförloppet i filmerna då man mest ser maskerade vänsterextremister som springer runt och till och från slåss med andra mörkklädda personer.

Så hur gick det inledningsvis för er? Hann ni samla er och hålla några tal innan ni blev angripna?

Vi parkerade våra bilar och började marschera mot huvudstadsbyggnaden. Vi gick mot den norra sidan av huvudstadsbyggnaden för att komma runt till den västra sidan där vi skulle hålla demonstrationen på trappan upp till byggnaden. Polisen sa åt oss att gå runt den södra sidan av byggnaden för att komma till trappen, fullt medvetna om att vi skulle springa in i vänsterextremisterna. Vi fick därför aldrig chansen att tala för när vi började närma oss trapporna angreps vi av de röda horderna.

Hur många var ni, hur många var vänsterextremisterna? Berätta om konfrontationen från början till slut.

Det var runt 20 nationalister och det visade sig att fienden var uppåt 400 personer. Vi marscherade i två led med två fanbärare längst fram (jag var en av fanbärarna), banderoller i mitten och sköldbärare på sidorna. Så fort vi närmade oss huvudstadsbyggnadens trappor stormade rödingarna fram över en kulle. De kastade flaskor, stenar och träplankor när de rusade mot oss. Innan attacken hade aktivister i en bil som lyssnade av polisradion, vilket är lagligt i USA, hört att polisen sa ”oh yeah, de här killarna är utnumrerade… förbered er på att se en show”. Rödingarna svärmade överallt, framför oss och på sidorna, och de sprayade pepparspay, drog knivar och svingade med baseballträn och andra tillhyggen. Vi höll ihop och höll rödingarna som rusade mot oss stången, vissa kamrater lyckades avväpna fienden på deras knivar och försvarade sig själva med fiendens egna vapen. Efter att vi insåg att det bara skulle fortsätta att forsa fram rödingar mot oss utan att vi fick någon tid att hämta andan och efter att en kamrat blev knivhuggen över handleden gavs order om att vi skulle dra oss tillbaka. Så vi började dra oss tillbaka till våra bilar och längs vägen uppstod det åtminstone ett dussintal till konfrontationer där vänsterextremister fick smaka slag, sparkar och fanstänger över ansiktet. Bilen med polisscannern mötte upp oss och körde iväg den skadade aktivisten. Sedan fortsatte vi att slå oss tillbaka till våra bilar och åkte iväg till en samlingsplats.

Skulle krossa rasismen, blev knivhuggen.

Vänsterextremisten skulle ”krossa rasismen”, blev knivhuggen.

Sammanfattningsvis kan man alltså säga att ni försvarade er själva och att bara en av er skadades och att flera vänsterextremister skickades till sjukhuset?

Ja, vi försvarade oss. Vi hade laglig rätt att vara där och blev oprovocerat angripna. En nationalist fick vårdas på sjukhus men kunde åka hem samma dag, nio vänsterextremister hamnade på sjukhuset och sex av dem är fortfarande kvar på sjukhuset. Flera vänsterextremister fick också sjukvård av ambulanspersonal på platsen.

Och polisen var helt passiv under hela bråket?

Ja, de satt där och tittade på… de brydde sig inte ens om att bryta upp några av bråken. Bara när de såg svårt skadade personer försökte de ingripa. Som jag tidigare nämnde visste polisen att vänsterextremisterna var på väg att gå till angrepp. Detta var medvetet. Polisen gjorde samma sak mot försvarslösa människor som gick på Trump-möten som det i San Jose där poliserna stod passiva och tittade på när äldre och unga människor blev spottade på, sparkade och kastades ner på marken. När jag såg det tänkte jag att samma sak säkert skulle hända för oss i Sacramento. Jag hade rätt men här var det vänsterextremisterna som blev skadade på grund av polisens agerande.

polis sacramento

Polishästarna ställs upp efter att bråket är över.

I vissa filmer har svenska tittare noterat att man uppenbarligen kan se en flagga från det numera nedlagda Svenskarnas parti (SvP). Är det korrekt och hur hamnade den flaggan där?

Flaggan är min, den var en gåva från en väldigt god vän som tidigare var medlem i Svenskarnas parti. Jag hade med mig fanan för att visa kamratskap till min vän som kämpar för samma sak som mig fast på en annan front. Jag har alltid älskat och respekterat svenska nationalistorganisationer och de har alltid varit en stor inspiration för mig. Jag ville också se en flagga med en så god historia användas igen och tänkte att det skulle vara passande att ha den med om vi hamnade i bråk med vänsterextremisterna, vilket vi gjorde. Det enda problemet nu är att det är blod från vänsterextremister på flaggan…

Hur ser saker ut ur ett juridiskt perspektiv efter det här bråket. Kommer polisen gripa och döma några av de hundratals vänsterextremisterna som angrep er?

De säger att de ska genomföra en utredning, men vi tror inte att de kommer göra ett särskilt bra jobb. Flera professorer från närliggande universitet orkestrerade attacken. Yvette Felarca har också öppet sagt i en intervju att hon hade för avsikt att inskränka vår yttrandefrihet genom våld. Felarca jobbar som lärarrinna och är medlem i ”By Any Means Necessary” som är en kommunistisk/”antifascistisk” organisation som är klassad som en inhemsk terrororganisation av den amerikanska regeringen. Att försöka inskränka andras rätt till yttrandefrihet är ett federalt brott men ingen utredning mot Felarca har startats ännu. Det är tveksamt om några vänsterextremister överhuvudtaget kommer dömas av vårt nuvarande rättsväsende.

Och hur är moralen bland nationalisterna efter bråket? Har ni blivit avskräckta från att genomföra fler offentliga demonstrationer efter bråket eller vill ni trappa upp aktivismen för att visa att fienden inte tystar er?

Den här händelsen har fört samman och enat grupper som tidigare tjafsat sinsemellan. Det är nu mer enighet och samarbete bland amerikanska nationalister än vad det varit på flera årtionden. Så moralen är god! Detta har visat folk att en liten grupp kan stå upp mot en större grupp om de har ett gemensamt mål, är passionerade och redo att göra sin plikt för det folk och den kultur som de älskar. Det är människor som tidigare var avvaktande som nu börjar engagera sig, personer med vänsterbakgrund ansluter sig också till vår sida och vanliga republikaner börjar förstå att mer måste göras för att rädda vårt land.

Vi ser fram emot nästa demonstration! Det här våldet avskräckte oss inte utan får oss bara att vilja bege oss ut på gatorna än mer för att kämpa för vår sak och sprida vårt budskap. Vi har kallats ”Sacramentos spartaner” och överväldigande odds kommer inte stoppa oss. Vi har kämpat med dåliga odds i hela våra liv, vi är vana vid det och kan hantera det.

Tidigare i år blev det bråk på en Ku Klux Klan-demonstration i Anaheim. Är det vanligt med konfrontationer mellan nationalister och vänsterextremister i USA? Är det kanske ett växande problem?

Det har blivit mer våldsamt de senaste åren allt eftersom spänningarna ökar och samhället destabiliseras. Våld tenderar att vara oundvikligt, som vi såg inte bara i San Jose med Trump-anhängarna som attackerades och där polisen lät helt oskyldiga och försvarslösa människor som bara utnyttjade sin rätt till yttrande- och mötesfrihet utsättas för våld. Det eskalerande politiska våldet i det här landet börjar bli en tydlig trend hos vänstern. Vad gäller ”högerextremister” och ”vänsterextremister” så tror jag att det som hände i söndags i Sacramento kommer att ske över hela landet. Folk har tröttnat på att vara passiva offer och med den massiva positiva responsen från människor med alla möjliga politiska bakgrunder så kommer de kommande åren att bli ytterst intressanta.

Vad för sorts människor är vänsterextremisterna som försöker hindra andra från att uttrycka sina åsikter i USA? Är de en del av en bredare socialistisk rörelse i USA eller är de bara en samling med antivita och kulturmarxistiska extremister?

Människorna som är aktiva i de ”antifascistiska” grupperna tenderar att vara studenter, trendiga ”bohemer”, proffsaktivister och – speciellt i Kalifornien – apolitiska gatukriminella (mexikanska och svarta medlemmar i kriminella gäng) som bara vill hitta en ursäkt för att få skada vita människor. Även om det finns ett antal ytterlighetsvänstergrupper involverade så sker den huvudsakliga koordinationen och finansieringen via några kända NGO:s som stöds av den kosmopolitiska överklass-eliten. Eftersom vi inte har ett parlament så spelar kommunistpartiet en rätt så liten och passiv roll eftersom det är en väldigt svag organisation. En av NGO:erna som organiserade den olagliga motdemonstrationen i Sacramento var som jag tidigare nämnde ”By Any Means Necessary” och den gruppen leds av judinnan Donna Stern. Sterns organisation erkänner öppet att de bryter mot lagen och planerar terrordåd mot allmänheten men har ändå inga problem med den amerikanska staten.

Det finns också andra institutioner som stödjer vänsterextremisterna. Till exempel grupper av advokater som står under sionistisk kontroll och ger gratis juridisk hjälp till ”antifascister” som grips.

De viktigaste kollaboratörerna är dock de gigantiska övervakningsgrupperna som har täta band till den amerikanska staten. Till exempel Richard Cohens ”Southern Poverty Law Center” (SPLC) och Jonathan Greenblatts ”Anti-Defamation League” (ADL) – båda arbetar kontinuerligt med ”antifascisterna” för att identifiera dissidenter och skapa problem för dem. De två organisationerna har tillgångar värda miljontals dollar och arbetar nitiskt och med extremt oetiska metoder för att tysta åsikter som inte faller sionisterna i smaken. I samband med händelser som den i Sacramento lyfts de här organisationernas representanter fram som opartiska ”experter” och får ge sin version av vad vi nationalister står för.

Har du några sista ord till våra läsare?

Fortsätt kampen och flytta fram positionerna som vi gjorde i Sacramento. Norden har ett så vackert folk, rikt kulturarv och en ärorik historia och jag vet att ni – oavsett oddsen – kommer få en ärorik framtid också. Inget kan stoppa er!

Jag vill också rikta en särskild hälsning till alla kämpar i Nordiska motståndsrörelsen!

Avslutningsvis: Följ utvecklingen i USA och Traditionalist Workers Party – vi har bara börjat…


  • Publicerad:
    2016-07-01 18:50