USA. Ledaren för Ku Klux Klan i Missouri försvann på onsdagen förra veckan. På lördag hittades hans kropp i en flod i delstaten och det har nu framkommit att han dog av en skottskada i huvudet.

Frank Acona.

Frank Anconas, som är ledaren för Traditionalist American Knights of the Ku Klux Klan i Missouri, försvann under onsdagen förra veckan. Anconas bil hittades redan på torsdagen i Mark Twain National Forest, men det var först på fredagen när Ancona anmäldes som försvunnen som myndigheterna började leta efter honom. Hans kropp hittades i floden Big River på lördag och det har framkommit att han dog av ett skott mot huvudet.

Polisen har förhört Anconas fru och hans svärson har arresterats men det är ännu oklart vad de misstänks för. På svärsonens Facebook-sida har antifascister jublat över Ku Klux Klan-ledarens död och publicerat bilder av mördade ”fascister”.

Frank Ancona blev känd i samband med raskravallerna i Ferguson hösten 2014. Ku Klux Klan delade då ut flygblad till allmänheten där upprorsmakarna informerades om medborgarnas rätt att försvara sig själva. Han blev också intervjuad av MSNBC där han försvarade rätten att beväpna och försvara sig. I övrigt var han känd som en tämligen moderat klanledare.

Se inslaget där Ancona intervjuades av MSNBC nedan:

Källa:
Frank Ancona Died of Gunshot Wound to the Head – Antifa?


  • Publicerad:
    2017-02-13 13:20