JÖNKÖPING. En person som passerade en matsal i Jönköping trodde sig ha sett att Ku Klux Klan hade ett tidigt morgonmöte. Visade sig dock vara vanligt luciafirande.

Vid sju-tiden under gårdagsmorgonen passerade en person en matsal i Jönköping och fick se ett sällskap i vita särkar och levande ljus. Personen fattade genast misstanke och gjorde en anmälan till polisen.

Enligt anmälan ska personen ha sett ett Ku Klux Klan-möte i matsalen. Polisen valde dock att avskriva anmälan då det med största sannolikhet enbart rörde sig om ett vanligt luciafirande.

— Personen ska ha gjort en iakttagelse och sett Ku Klux Klan helt enkelt, men det rör sig troligtvis om ett luciafirande, säger Magnus Grahn som är yttre befäl vid polisen i Jönköping.

Uppdatering:

Jönköpingspolisen har nu gått ut med att det hela var ett slags internt ”skämt” som förts in i polisens journalanteckningar och sedan läckt till media.

— Det här är inte acceptabelt. Du måste kunna lita på att den informationen polisen ger ut stämmer. Men ibland smyger det sig in fel, i det här fallet var det ett skämt som inte blev bra, säger Fredrik Lindfors som är chef i lokalpolisområde Södra Vätterbygden i ett pressmeddelande.

Källa:
Misstänkt Ku Klux Klan-möte var luciatåg
Misstänkt Ku klux klan-möte var polisskämt


  • Publicerad:
    2016-12-14 14:35