Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Efter konserten i helgen - polisen utreder HMF

Efter helgens lyckade spelning på västkusten Någon påstås ha gjort en olaglig hälsning. 

Bild på polisavspärrningsband

Polisen letar efter en vuxen man efter våldtäkt i Sollentuna

MÅNGKULTUREN Kvinna våldtagen i Sollentuna Polisens signalement: "vuxen man".

Gisslandrama vid Hällbyanstalten – kebabpizzor och helikoptrar

BROTT. Två intagna på Hällbyanstalten har tagit två kriminalvårdare som gisslan. Ett stort polispådrag pågår.

Familjen kommenterar polismordet: “Sverige är i kaos”

INRIKES. Familjen till den polis som inatt blev skjuten till döds i ett invandrarghetto, har valt att kommentera händelsen i media. "Hela det svenska samhället är i kaos", säger pappan Per Danman.

Polis mördad på öppen gata i invandrarghetto

MORD. Under onsdagsnatten sköts en polis till döds i Göteborg. Polisen har utlyst tyst minut idag och har satt in alla sina resurser för att få fram uppgifter om vem den hittills okände gärningsmannen är.

Fingeravtrycksregister uppe igen – träffsäkerheten försämrad

INRIKES. NFC:s fingeravtrycksregister har inte varit sökbart under en månad, men är nu igång. Träffsäkerheten har dock försämrats.

Åtal för HMF genom “Hitlerhälsning” ogillas

BROTTET HMF. På ett foto från ett torgmöte i Göteborg såg en polis en man med höjd högerarm. Anmälan om HMF gjordes. Nu har den brottsmisstänkte frikänts - efter nästan tre år.

Polisen erkänner: “Det är politiska samlingar som är förbjudna”

POLISEN. I söndags samlades uppåt 2000 fotbollssupportrar utanför Tele2 Arena i Solna. Polisen ingrep inte eftersom det inte var en politisk sammankomst.

Polisen inför elchockspistoler

POLISEN. Elpistolen har provats i Sverige i 3 år. Nu har beslutet kommit att det blir standardutrustning i polisens bälte från och med 2022.

Polis avlyssnade samtal mellan misstänkt och advokat – kritiseras av JO

INRIKES. En förhörsledare som lyckades höra ett samtal mellan en misstänkt och dennes advokat och sedan använde detta i en förundersökning kritiseras nu av JO.

Polisen river ner affischer som varnar för våldtäktsman i Örnsköldsvik

INRIKES. Polisen i Örnsköldsvik utreder misstänkt förtal efter att någon satt upp affischer som varnar för en nyinflyttad våldtäktsman. På affischerna syns en flerfaldigt dömd iranier som hängs ut med namn och bild.

Polischef erkänner: poliser i tjänst fanns i Vetlanda vid knivattacken

BROTT. Vid förra veckans knivattack i Vetlanda skickades polispatruller från Eksjö, trots att det fanns poliser i tjänst i Vetlanda när attacken skedde. Polisen vill inte säga var dessa befann sig.

Bisarr polisinsats med helikopter mot jaktstuga i Orsa – Polisen hävdade ”nykterhetskontroll”

ANARKOTYRANNI. Polisen som lagt sig platt i kampen mot förortsgängen där de emellanåt måste gömma sig i sina polisbilar är inte alltid mesig. Ibland slår de till med insatsstyrka och helikopter mot små jaktstugor där jaktkompisar samlats för att ha en trevlig helg.

Polisen undersöker mänskliga kvarlevor utanför Stockholm

INRIKES. Under måndagen hittades vad som verkar vara mänskliga kvarlevor i Tyresta nationalpark utanför Stockholm. Polisen undersöker just nu fyndet.

Polisen undersöker misstänkt farligt föremål i Jönköping

INRIKES. Polisen och Nationella bombskyddet har under eftermiddagen undersökt ett misstänkt farligt föremål i en bil i Jönköping. Ett större område har spärrats av omkring Brahegatan där bilen står parkerad.

Polisen avvecklar sökandet efter försvunnen elitsoldat

INRIKES. Polisen börjar nu avveckla sökinsatsen efter den försvunna elitsoldaten Deniz Arda. Mannen har varit försvunnen sedan i mitten av november, och nu har polisen inga fler spår att följa upp.

Fyra av tio poliser planerar för att säga upp sig

INRIKES. Låg lön och dåliga arbetstider anges som orsaker till att många poliser funderar på att lämna polisyrket.

“Hoppa lilla grisen, hoppa” skrattar invandraren samtidigt som han skjuter fyrverkerier mot polisen

MÅNGKULTUREN. Dagen innan nyår sköt flera invandrargrupper fyrverkerier mot bostäder och polisen i Karlskrona. En polis fick köras till sjukhus efter att ha blivit träffad av fyrverkeri.

Poliser med automatvapen patrullerar julhandeln i Stockholm

INRIKES. På grund av en förhöjd risk för terrordåd har Polisen i Stockholm skickat ut polispatruller beväpnade med automatvapen. Polisen beskriver det som en "trygghetsskapande åtgärd".

Polisens realityserie fick plockas ner: ”Kränkande och saknar lagstöd”

INRIKES. Polisens realityserie som sänts i sociala medier, för att locka fler att bli poliser, har kritiserats för att vara både integritetskränkande och sakna lagstöd. Nu har serien tagits bort.

Kvinnlig polis som ringde upp misstänkt för att varna får behålla jobbet

KORRUPTION. En kvinnlig polis ringde upp och försökte varna en misstänkt i ett mordfall. Hon åtalades för brott mot tystnadsplikten alternativt tjänstefel – men kommer ändå att få arbeta kvar.

Rånoffer hittades i baklucka efter vild biljakt i Stockholm

MÅNGKULTUREN. Igår morse genomfördes ett grovt bilrån i Stockholm. Efter en vild biljakt hittade polisen de två rånoffren i bilens baklucka.

Polisen utfärdar ännu en särskild händelse – denna gång är det pandemin

POLISEN. Polisen utlyser ännu en nationell särskild händelse. Förra gången var det terrorhot som var motiveringen, denna gång är det pandemin som är orsaken.

Stor polisinsats i Stockholm i natt – bombtekniker på plats

INRIKES. Polisen genomförde en större insats i Stockholmsförorten Hässelby i natt. Boende fick evakueras och en bombrobot sattes in för att undersöka ett misstänkt föremål.

Polisrapport: Sexualbrott mot barn bortprioriteras

POLISENS PRIORITERINGAR. En rapport från Polisens Nationella operativa avdelning (NOA), visar att sexualbrott mot barn rutinmässigt bortprioriteras eller felaktigt läggs ner av polisen.

Polisen har fått indikationer på terrorhot i Sverige

INRIKES. Polisen har fått information om att ett terrorbrott kan ha planerats i Sverige. Nu inleder man en nationell särskild händelse, för att förbereda sig på eventuella hot.

Polisen för svag – backade vid olaga intrång av 200 personer i lagerlokal

INRIKES. I lördags arrangerades ett organiserat slagsmål för 200 personer som tagit sig in i en övergiven lagerlokal i Älvängen, norr om Göteborg. Polisen avstod från att ingripa mot olaga intrång då de för att åstadkomma detta skulle behövt ”tömma hela Västra Götaland på poliser”.

Polisen gjorde ödesdigert misstag – tog inte knivlarmet på allvar i Tommie Lindh-fallet

TOMMIE LINDH. En larmoperatör hos polisen bedömde den unga kvinna som försökte slå larm om den knivhotande afrikanen i Tommie Lindhs lägenhet som inte trovärdig. När polisen efter en och en halv timme kom var Lindh döende och kvinnan våldtagen två gånger.

Polisen ska drönarövervaka Linköping dygnet runt

LINKÖPING. Polisen i Linköping behöver nu drönarövervaka Linköping dygnet runt, speciellt områdena Skäggetorp och Ryd. Enligt polisen ska det kunna förhindra exempelvis narkotikahandel.

Knivman på vandrarhem i Stockholm skjuten av polis

INRIKES. Tumultartade scener när knivmannen anföll polispatrullen.

Fritt fram för inbrottstjuvar – polisen utreder inte inbrott i fritidshus

INRIKES. Polisen i Halland meddelar att man inte har resurser nog att utreda inbrott i fritidshus. Om inbrott sker i hus där ingen bor permanent, åker polis sällan till brottsplatsen för att säkra bevis. Annat är det när politisk opposition håller flygbladsutdelningar.

Malmöpolis åtalas – försökte berätta för misstänkt att han var efterlyst

KORRUPTION. En Malmöpolis ertappades med att försöka ringa en misstänkt och berätta för honom att han var efterlyst. Polisen åtalas nu för brott mot tystnadsplikten alternativt tjänstefel.

Demokraterna i USA vill avväpna polisen

KULTURREVOLUTIONEN. Demokrater i USA framför skarp kritik mot polisen, i synnerhet för dess sätt att hantera upplopp. Men kritiken kommer - likt förslagen om avfinansiering och avväpning, ofta långt ifrån någon stridszon.

Polisen har upprättat nya klanregister för att bekämpa brottslighet

MÅNGKULTUREN. Zigenarregistret som Skånepolisen upprättade utsattes för hård kritik och zigenare fick stora "skadeståndsbelopp". Men nu upprättas nya klanregister.

Twitterpoliser: Gängen i förorten är inget mot “kavajfyllon”

DEBATT. Efter att polis i Göteborg omringats av gängkriminella och hotats till livet har en debatt om polisers hotfulla arbetssituation i mångkulturen blossat upp. Men enligt Twitterpolisen "Dunkelblå" finns det ett värre hot än förortens gäng, nämligen "kavajfyllon".

Polischef: 40 kriminella klaner har kommit till Sverige enbart för att begå brott

MÅNGKULTUREN. Det finns inget land i Europa som har lika stora problem som Sverige med kriminella klaner som vill ta över samhället. Problemen beror på invandringen.

Polisen vill avlyssna icke brottsmisstänkta privatpersoner

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Nu vill polisen ha ytterligare utökade befogenheter att spionera på Sveriges befolkning.

Polisen ska utbildas att “respektera invandrare” och sexuellt avvikande

MÅNGKULTUREN. Polisen ska lära sig om främmande rasers kulturer för att bättre kunna visa dem respekt.

Minskat antal poliser på gatan mörkades – 88 poliser per 100 000 invånare

INRIKES. I somras meddelade polisen att man är fler poliser än någonsin. Samtidigt har man mörkat att antalet poliser i yttre tjänst minskat sedan 2015.

Skånsk polis åtalas efter att ha fyllekört

INRIKES. En polis i södra Skåne åtalas nu för grovt rattfylleri. En polis från södra Skåne åtalas nu för grovt rattfylleri. Detta efter att han varit ute och kört bil med 1,23 promille alkohol i blodet. Enligt information från Systembolaget innebär en promillehalt på 1,0 sluddrigt tal, svårigheter att gå stadigt samt kontrollera känslor. En […]