STOCKHOLM Under söndagskvällen larmades polis till Kungsträdgården då en misstänkt sprängladdning lokaliserats utanför Café Opera. Nu har källor inom polisen bekräftat att det verkligen rörde sig om en bomb i en väska.

Det var vid 21:40-tiden på söndagskvällen som en misstänkt väska påträffades i Kungsträdgården i Stockholm, i närheten av Café Opera. Polisen kom att göra omfattande avspärrningar och tillkalla bombtekniker till platsen.

Strax före klockan 01 under natten till måndagen sköt bombteknikerna sönder väskan, vilket ska ha lett till en explosion. Aftonbladet säger sig ha fått uppgifter om att det rörde sig om en skarp sprängladdning.

— Vi har kunnat ta prover på innehållet som nu är skickade till analys för att vi i detalj ska kunna veta vad väskan innehöll, sa polisens presstalesperson Ola Österling i morse.

Avspärrningarna ska bland annat ha lett till att Stockholms kulturfestival fick avbrytas.

— Avspärrningarna som gjordes av polisen gjorde ju att ett utav våra områden låg inom avspärrningarna, och då var vi tvungna att tömma, säger Louise Westerdahl, presstalesperson för Stockholms kulturfestival, till Aftonbladet.