MALMÖ En 15-årig pojke har gripits efter en skottlossning på köpcentret Emporia i Malmö. En man har avlidit och en kvinna uppges ha skadats i attacken.

Det var kring 17-tiden som polisen larmades om ett skottlossning inne på köpcentret Emporia i Malmö. En kvinna ska vara allvarligt skadad efter skottlossningen medan en man som träffades av skott ska ha avlidit av sina skador, uppger Aftonbladet.

Enligt Malmöpolisen är den inledande bedömningen att det rör sig om en händelse kopplad till stadens ”kriminella miljö”, men hävdar trots detta att det rör sig om en ”isolerad händelse”.

Polisen har också gripit en man ”under 18 år”, misstänkt för mord. Enligt uppgifter ska den misstänkte vara 15 år gammal och polisen utesluter inte att det kan finnas fler gärningsmän.

Rykten på sociala medier gör gällande att en tredje person ska ha skadats i skottlossningen, men detta tillbakavisar polisen.

– Vi har inga uppgifter om att det skulle vara en tredje person skadats i skjutningen, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen Region syd, till Aftonbladet.