Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

En död efter skottlossning på köpcenter i Malmö

En kvinna uppges dessutom vara allvarlig skadad 15-åring gripen misstänkt för mord Kan kopplas till den ”kriminella miljön”, enligt polisen.

14-åring skjuten i misstänkt gänguppgörelse

Träffades av rikoschett under skottlossning vid pizzeria i Borås Vårdas på sjukhus för sina skador.

Barn skottskadades ett stenkast från Södertörns tingsrätt

INRIKES. Under lördagskvällen skadades två barn i samband med en skottlossning i Visättra i Flemingsberg.

Man sköts ihjäl i Kista

INRIKES. En man sköts i natt ihjäl i Kista i nordvästra Stockholm. Polisen har rubricerat händelsen som mord och utesluter inte att det handlar om gängkriminalitet.

Stor polisinsats i Stockholm mot organiserad brottslighet

MÅNGKULTUREN. Ett stort polisuppbåd med poliser beväpnade med automatvapen slog till mot organiserad brottslighet i Östberga på söndagskvällen.

Automatvapen avfyrades från bil i Sollentuna

INRIKES. Samhällsnytt har under dagen publicerat en film som visar hur ett automatvapen avfyras från en bil i Sollentuna.

En död efter skottlossning i Landskrona

INRIKES. En man har avlidit efter att ha blivit skjuten i Landskrona.

FILM: Krigsliknande scener med automatvapen i Frankrike

MÅNGKULTUREN. I den franska staden Nimes utbröt ett krigsliknande scenario när kriminella personer öppnade automateld med Kalasjnikovs.

Man skjuten i benet i Helsingborg

SKJUTNINGARNA. 45-årig man skottskadades i Helsingborg.

Skottlossning mot lägenhet i Helsingborg

SKJUTNINGARNA. En lägenhet i Helsingborg besköts natten till torsdagen.

Nya skjutningar under kvällen

INRIKES. Under fredagen fortsatte gangsterkrigen runtom i Sverige. I Västerås vårdas två personer för skottskador och i Sollentuna fann polisen en man med stickskador efter att flera larmat polisen om en skottlossning.

Person skjuten med flera skott i Bjurhovda

SKJUTNINGAR. Det har ägt rum en omfattande polisinsats utanför Västerås på tisdagseftermiddagen.

Minst två döda i Tyskland efter skottlossning i närheten av synagoga

YOM KIPPUR. Under onsdagen firar judarna Yom Kippur. I Tyskland har en skjutning inträffat i närheten av en synagoga. Man utesluter inte antisemitism. Men även en kebabrestaurang i närheten uppges ha beskjutits.

18-årig kvinna död efter skottlossning i Vällingby

VÄLLINGBY. En 18-årig kvinna är död efter en skottlossning i Vällingby. Hon hittades skadad vid halvtvåtiden inatt och rapporterades under morgonen ha avlidit av skadorna.

Kvinna avrättad med skott i huvudet på trottoar i mångkulturella Malmö

BROTT. Under förmiddagen sköts en kvinna i huvudet när hon var ute och gick med sin man och deras barn i det mångkulturella Malmö. Kvinnan har avlidit av sina skador.

Två skjutningar i Karlstad på ett dygn

DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. Under två dygn har det skjutits genom fönster i Karlstad och två personer har även träffats av skotten. Enligt polisen ska det dock inte finnas någon risk för allmänheten utan alla kan känna sig ”trygga”.

Dödsskjutningar i USA efter att en afroamerikan förlorade jobbet

UTRIKES. Fem personer avled efter att afroamerikanen Gary Martin fick sparken från sitt arbete på en ventilfabrik och började skjuta vilt omkring sig.

Umeå: En död och två skadade efter gangsteruppgörelse med skjutvapen

VÄSTERBOTTEN. Under sen onsdagskväll sköts tre personer ner i den mångkulturella stadsdelen Ersboda i Umeå. Skjutningen är den tredje i Umeå på bara en månad som tycks ha koppling till uppgörelser i den undre världen.

Malmömoské beskjuten

NYÅRSFESTLIGHETER. Mahmoodmoskén i Malmö besköts med skjutvapen under pågående nyårsfirande.

Skottlossning på tidningsredaktion – fem döda och flera skadade

UTRIKES. Fem personer dödades och flera skadades i en skottlossning på tidningen The Capital Gazettes nyhetsredaktion i Annapolis i Maryland i USA under torsdagseftermiddagen. En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för dådet.

16-åring fälls för att ha skjutit en vaktmästare

BROTT. Domen har nu fallit mot den påstådda 16-åring som besköt en vaktmästare i Malmö i februari i år

Skottlossning i Malmö under lördagskvällen – en person avled

BROTT. Två personer skottskadades i stadsdelen Segevång i Malmö under lördagskvällen. En av dem avled senare under kvällen på sjukhuset.

Bussturer i Skövde inställda efter att bussar blivit beskjutna

BROTT. Alla bussturer som går förbi stadsdelen Ryd i Skövde ställdes in under lördagen efter att flera bussar blivit beskjutna i det invandrartäta området.

15-åring misstänkt för mordförsök på snöröjare

BROTT. En vaktmästare som röjde snö blev tidigare i veckan blev beskjuten i Malmö. En påstått 15-åring greps och sitter anhållen misstänkt för mordförsök. Under fredagen lämnades en häktningsframställan in.

Man skjuten i ansiktet

INRIKES. Gärningsmannen trängde sig in i en lägenhet och sköt mannen i ansiktet efter att han inte fått den medicin han krävde att få. Offret mår enligt uppgifter bättre nu och fick komma hem tidigt under onsdagsmorgonen.

Skottlossning vid anti-Trump demonstration

USA. Vid en anti-Trump demonstration i Portland, Oregon utbröt det skottlossning. Polisen letar nu efter flera gärningsmän varav minst en tros vara afroamerikan.

Skottlossning vid vallokal i Kalifornien

USA. Enligt rapporter har det skett en skottlossning vid en vallokal i Kalifornien.

Maskerad man öppnade eld på biograf i Tyskland

TYSKLAND. En maskerad och beväpnad man tog sig in på en biograf i sydvästra Tyskland och öppnade eld. Sedan barrikaderade mannen sig med biografbesökarna som gisslan. Polisen lyckades med hjälp av tårgas storma biografen och skjuta mannen till döds.

Skottlossning i Eskilstuna — en person skjuten

INRIKES. En person hittades skottskadad i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna. Polisen söker efter gärningsmannen.

Skottlossning i Rinkeby – en person har avlidit

BROTT. Strax efter klockan två under söndagen ska en skottlossning ha skett i den invandrartäta förorten Rinkeby. En person ska ha avlidit och tre personer ska ha skadats i samband med skottlossningen.

Väpnad attack mot polishögkvarter i Dallas

TEXAS. Polishögkvarteret i Dallas blev tidigt på morgonen, svensk tid, attackerad av fyra gärningsmän med en bepansrad skåpbil och skjutvapen.De besköt polis som besvarade elden.