BROTT. Under förmiddagen sköts en kvinna i huvudet när hon var ute och gick med sin man och deras barn i mångkulturella Malmö. Kvinnan har avlidit av sina skador.

En kvinna med ett barn i famnen avrättades under förmiddagen med skott i huvudet i mångkulturella Malmö. En maskerad beväpnad man sågs springa från platsen. Skärmbild: Youtube.

Det var under förmiddagen som en kvinna med man och barn promenerade längs Sergels väg i det mångkulturella Malmö, när en maskerad man gick rakt fram till kvinnan och sköt henne i huvudet.

Kvinnan dog av skadorna medan pappan klarade sig. Barnet som hon höll i sina armar undkom med skrapsår.

Det fanns mycket folk i rörelse på gatan som bevittnade händelsen. Enligt ett vittne ska mellan åtta och tio skott ha avlossats.

— Hon sköts i huvudet. Det var en ren avrättning, berättar ett ögonvittne.

En svartklädd maskerad man med pistol i handen sågs springa från platsen. Mannen ska ha fångats på ett flertal filmer, som polisen kommer att använda som bevis i utredningen.

Ungefär 40 minuter efter skjutningen fick polisen in ett larm om en bilbrand i Lorensborg, knappt 3 kilometer från Sergels väg. Enligt uppgift ska bilbranden vara kopplad till mordet på kvinnan.

Det finns ingen misstänkt för brottet.

Så sent som i mitten av juni publicerades uppgifter i SVT om att antalet skjutningar och sprängningar minskat i Malmö.

— Jag förväntar mig att de här siffrorna ska ner varaktigt, under lång tid, kommenterade då inrikesminister Mikael Damberg (S) nöjt.

I Expressen publicerades i april den positiva nyheten att det för första gången på tre år förekommit en hel månad utan några skjutningar i den mångkulturella staden Malmö.

Källa:
Kvinna död efter skjutning i Malmö


  • Publicerad:
    2019-08-26 20:40