MÅNGKULTUREN. I natt var det två kraftiga sprängningar i Helsingborg inom loppet av en kvart.

Vid halv fyra-tiden på morgonen till torsdagen larmades polisen om en kraftig sprängning utanför ett ”flerfamiljshus” i Adolfsberg i östra Helsingborg. Bara cirka en kvarts timme senare kom nästa larm om en liknande sprängning i Miatorp som ligger i det invandrarkriminellt mycket belastade södra Helsingborg.

I Miatorp var det ett trevånings hyreshus. Ett vittne tyckte att det lät som ”en hemmagjord bomb, dovt och kraftfullt”, och verkar med sitt vittnesmål vara väl förtrogen med olika typer av bombers varierande ljudsignaturer.

— Ytterdörren är söndersprängd, den hänger på tre kvart, och ett 20-tal rutor krossade, säger ett vittne. Och tryckvågen påstås också ha känts en bit bort från explosionen.

Under dagen jobbas det med att täta vattenrör som spruckit av detonationen.

Polisen vet inte om de båda sprängningarna – som alltså skedde på långt avstånd från varandra – har ett brottssamband eller inte.

— Det vet vi inte än. Vi arbetar också med att prata med vittnen men också se om det finns några på de här adresserna som har något hot riktat mot sig. Vi har inte hittat några sådana än, säger Calle Persson, presstalesman på polisens ledningscentral för Region Syd.

Källa:
Dubbla explosioner – 20-tal rutor krossade


  • Publicerad:
    2019-10-31 18:10