DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. Under morgonen larmades polisen om ett ”okänt föremål” i ett garage vid ett bostadsområde på Censorsgatan i Malmö. Föremålet som visade sig vara en bomb oskadliggjordes under dagen av Nationella bombskyddet.

Nationella bombskyddet oskadliggjorde under dagen en bomb i det mångkulturella Malmö. Skärmbild: Youtube.

Under torsdagsmorgonen hittades ett misstänkt föremål i ett underjordiskt garage på Censorsgatan i Malmö. Garaget fanns i anslutning till ett bostadsområde.

— Nationella bombskyddet är på plats i garaget och har spärrat av ett område för att undersöka vad det är. Vi kan inte säga hur föremålet såg ut men det såg inte naturligt ut för att vara på platsen, kommenterade Katarina Rusin, polisens presstalesperson på region syd.

Föremålet undersöktes av Nationella bombskyddet och visade sig vara explosivt, vilket bör innebära att det var en bomb. Bomber är numera inte en ovanlig företeelse i det mångkulturella Sverige.

Enligt Henrik Häggström, senior analytiker på Försvarshögskolan befinner sig Sverige i en gråzon mellan krig och fred och man måste gå ända till Afghanistan för att hitta något som påminner om situationen i vårt tidigare så fridfulla land.

— Jag tror att man måste gå så långt som till Afghanistan för att hitta en liknande situation som påminner om den som sker i Sverige, och då är det naturligtvis per capita räknat, uttalade han i mitten av november.

Antalet bombdåd i Sverige var fram till i mitten av september i år 173 stycken.

Dagens Malmöbomb oskadliggjordes av bombtekniker på platsen, och delar av den kommer att skickas på analys.

Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om explosiva och brandfarliga ämnen.

Källor:
Explosivt föremål i Malmö har oskadliggjorts
Bombterrorn i Sverige jämförs med Afghanistan


  • Publicerad:
    2019-12-12 17:20