INRIKES. Fredrik Reinfeldts lösning på att svenskarna känner sig otrygga i det nya Sverige, där skjutningar, sprängningar och våldtäkter är vanligt förekommande, är att kommunerna ska ordna ”bättre genderbalans” på gator och torg. Viktigt är även tömda papperskorgar och minst 10 aktiviteter på offentlig plats, som till exempel dans.

Reinfeldt har lösningen på sitt importerade problem: ”Töm papperskorgarna och ordna dans!”. Skärmbild: Youtube.

Fredrik Reinfeldt – som efter sitt tal om att svenskarna skulle ”öppna sina hjärtan” öppnade invandringsslussarna på vid gavel och fick ett toppjobb på Bank of America – engagerar sig nu för att svenskarna ska slippa upplevelsen av att känna sig otrygga när de rör sig i samhället.

Som ordförande för Affärs- och medborgarplatser (AMP) – vars syfte är att påverka kommunerna att skapa platser där invånarna känner sig tryggare – har Reinfeldt låtit sig intervjuas av den judiskägda boulevardblaskan Expressen.

Reinfeldt hävdar i intervjun att det är ”män” som begår de flesta brotten och frågar sig ”Varför går det snett för de här grabbarna?”. Han ger i intervjun ett flertal exempel på hur den höga brottsligheten ska minskas, främst genom att svenskarna ska förstå att de inte är så otrygga som de tror och att fler kvinnor och äldre förmås att ge sig ut i det offentliga rummet.

Lösningen ska bland annat vara att se till att papperskorgarna i det offentliga rummet är tömda och att det finns värmetält, serveringar och färgglad växtlighet. Bättre ”genderbalans” och så kallad ”Placemaking” med minst 10 olika aktiviteter – som till exempel dans – är också viktigt för att människors ”upplevelse av otrygghet” ska minska.

Nationella trygghetsundersökningen (NTU) visar att så många som 28 procent av befolkningen känner sig otrygga. Det är enligt Reinfeldt en känslomässig bedömning som kan bero på att människor påverkats av sociala medier och andra mediabeskrivningar.

Anmäld brottslighet anser Reinfeldt vara ett ”mycket trubbigt instrument” medan ”närvaron av vapen” enligt honom är orsaken till att samhället är otryggare.

Själv känner sig Reinfeldt dock aldrig otrygg när han rör sig utomhus då ju ”merparten av befolkningen inte är i närheten av skjutningarna”. Han påpekar också att det som skapar otrygghet inte bara är brott utan sådant som ”kastade cyklar, överfulla papperskorgar och cyklister som cyklar för fort”.

Reinfeldt som idag är mångmiljonär köpte under sommaren tillsammans med sambon Roberta Alenius ett skärgårdshus i en av landets rikaste kommuner, Lidingö. Till vardags bor han i Vasastan och inte i något av de mångkulturella och berikade områden som i rikt mått finns i Sverige, inte minst efter att svenskarna ”öppnade sina hjärtan”.

Källa:
Fredrik ”öppna era hjärtan” Reinfeldts recept för att bekämpa brottsligheten: ”man kan erbjuda olika aktiviteter – kanske dans”


  • Publicerad:
    2019-10-15 12:40