INRIKES. Fredrik Reinfeldt som hjälpte svenskarna att ”öppna sina hjärtan” för massinvandringen har nu fått i uppdrag att försöka göra Uppsala tryggt igen. Staden som är Sveriges farligaste ska genom en ”ny modell” locka invånarna att våga besöka centrum.

Fredrik Reinfeldt ska göra Uppsala tryggt igen. Skärmbild: Youtube.

Folkförrädaren Fredrik Reinfeldt har fått i uppdrag att få invånarna i Sveriges farligaste stad, Uppsala, att söka sig till stadens centrum som ska göras mer attraktivt, skriver SVT Nyheter.

Genom en ”ny modell” – med förebilder som London och New York – ska den förre statsministern i samarbete med kommunalrådet Erik Pelling (S) göra Uppsalas centrala delar mer lockande.

Reinfeldt, som uppbär fullt avgångsvederlag på 156 000 kronor i månaden från de svenska skattebetalarna, ska i sin roll som ordförande för den ideella organisationen Affärs- och medborgarplatsmodellen (AMP) nu försöka återskapa trygghet i Uppsala.

Reinfeldt nämner inte att staden, som tidigare var en idyllisk universitetsstad, efter massinvandringen är landets farligaste med fler skjutningar per 100 000 invånare jämfört med Skåne och Stockholm. Istället ger han coronainfluensan skulden för att intresset för Uppsala minskat:

— Coronapandemin och den ökade digitala handeln gör att vi måste fråga oss vad som händer med de offentliga ytorna där vi förut träffades – jag tror vi måste göra platserna mer attraktiva, säger Reinfeldt till SVT.

I juli blev två par misshandlade av invandrare i centrala Uppsala när de var på väg hem från krogen. En av kvinnorna blev stampad i huvudet av en arab som berättade att han kom från invandrargettot Gottsunda, en stadsdel i Uppsala. Våld som detta kan bevittnas av många oroliga svenskar som frågar sig vad som händer med deras land. Att få bort våldsamma incidenter från centrum kan då tyckas vara en bra plan för att lugna stämningen.

Reinfeldt, som är känd för att ha fått svenskarna att ”öppna sina hjärtan” för massinvandringen, har tidigare föreslagit att lösningen på att svenskar känner sig otrygga i sitt invaderade och djupt sargade land är en bättre ”genderbalans”, ”tömda papperskorgar” och att man inför ”aktiviteter” som till exempel dans på offentliga platser.


  • Publicerad:
    2020-08-26 15:00