MÅNGKULTUREN: Fredrik Reinfeldt upprepar sina krav att pensionsåldern måste fortsätta höjas. Dessutom måste invandringen vara hög, annars kommer pensionerna inte räcka.

Enligt den förre statsministern, moderaten Fredrik Reinfeldt, blir svenskarna allt friskare och lever allt längre. Därför ska pensionsåldern höjas ytterligare. Annars kommer inte pensionssystemet att kunna bära framtidens pensionärer.

Reinfeldt sade 2012 att svensken kommer att behöva arbeta tills hon blir 75 år.

Nu har Reinfeldt släppt sin Rapport 2: Att arbeta till 75 – en bra början. Enligt rapporten behöver svenskarna nu åter ändra sin ”mentala inställning” inför samhällets ”utmaningar” samt vår syn på vem som egentligen är gammal, och vad äldre arbetskraft kan bidra med. På så sätt kan samhällets ekonomi förbättras väsentligt, menar Reinfeldt. Även privatekonomiskt kan ekonomin förbättras genom de incitament som förvärvsarbete i hög ålder kan innebära

Förutom att svenskar ska jobba tills de är 75 år eller längre, måste invandringen fortsätta:

Att inte vara öppen för migration, att inte uppmuntra människor till att komma till det egna landet har en mycket hög kostnad. Det bidrar till att erodera pensionssystemet, dessutom i ett läge där vi har ett lågt barnafödande. Demografi är en av våra absolut största utmaningar.

De arbetande svenskarna förväntas på detta sätt bidra till att de ”nya svenskarna”, som enligt Reinfeldt själv är de som är landet Sveriges rättmätiga folk, ska få ett bättre liv i sitt nya land som de har rest till.


Julafton 2014 levererade Fredrik Reinfeldt en obehaglig julklapp till svenskarna när han i då Bonnierägda TV4 sade att Sverige tillhör invandrarna – inte svenskarna:

Moderaternas nye ledare Ulf Kristersson har nyligen sagt att han inte är mer konservativ än Reinfeldt. I januari 2018 upprepade han också Reinfeldts besked att svensken måste förbereda sig på att jobba till 75 års ålder.

Källa:
Rapport 2: Att arbeta till 75 – en bra början (pdf)


  • Publicerad:
    2019-04-09 08:00