SVERIGE. Granskning Sverige tittar i sitt senaste program på Fredrik Reinfeldt. I avsnittet, som bland annat intejuvar både hans far och hans föregångare, Bo Lundblad, avslöjas ett en väl utarbetat plan för att krossa välfärden kan ha legat bakom Reinfeldts stora förkärlek för invandrarhorder.

Uppgifter via Granskning Sverige ger svar på hur det kommer sig att invandringen från tredje världen ökade så markant under Fredrik Reinfeldts mandatperiod. Enligt intervjuer med hans föregångare Bo Lundgren kan det ha funnits en väl utarbetad plan från regeringens sida för att med hjälp av invandring krossa det svenska välfärdssystemet.

Historien om Moderaternas väg till ett mångkulturvurmande parti går långt tillbaka. Redan på 1990-talet fanns det en falang inom MUF som högljutt propagerade för fri invandring i syfte att förstöra välfärdssystemet. Ledaren för falangen var ingen mindre än Ulf Kristersson, socialförsäkringsminister i Reinfeldts regering.

— Skälet till att Ulf Kristersson och hans del av ungdomsförbundet och många andra hade sin inställning var att man ville krossa det svenska välfärdssystemet, säger Lundgren till Gransknings Sverige.

Att Reinfeldt själv tidigt hatade svenskar avslöjas i hans egen bok ”Det sovande folket”. I boken, som gavs ut 1993, beskriver Reinfeldt svenskarna som ”mentalt handikappade” och förespråkade kraftiga nedskärningar inom välfärden.

Även journalisten Daniel Suhonen (S) håller med om analysen kring Reinfeldts plan om invandring som slagträ mot välfärden.

— Jag tror att Reinfeldt ville ha den här invandringen. Anledningen till att Moderaterna gjorde detta var att det skulle öka pressen på välfärden, säger han.

Även Reinfeldts pappa Bruno Reinfeldt, som satt som lokalpolitiker i Täby samtidigt som sin son, använder sig av uttrycket ”öppna dammluckorna” när han talar om sin sons invandringspolitik. Något förvånade så säger han också att invandringen bör minska i Sverige och att det vore dåligt om de etniska svenskarna blir i minoritet i Sverige.

— Om vi tar emot så många flyktingar som vi gjort nu så är frågan hur det ser ut framöver, säger han.


  • Publicerad:
    2015-08-14 01:30