SVERIGE. Först var Sven Otto Littorin högst delaktig i den massinvandring som ökade under Alliansregeringen. Nu ska han tjäna pengar på de asylsökande han tagit hit och konkurrera med Bert Karlsson.

Sven Otto Littorin.

Sven Otto Littorin.

Sven Otto Littorin var som moderat partisekreterare och arbetsmarknadsminister under Fredrik Reinfeldts regering i allra högsta grad inblandad i de senaste årens ökande massinvandringen. Nu ska han tjäna sig en hacka på samma människor han tagfit sig in.

Det är med sitt nystartade bolag Serio Care som han ska konkurrera med Bert Karlssons asylboendejätte Jokarjo. Detta uppger Dagens Industri som också skriver att han i den nya asylbranschen kommer att kunna använda sina tidigare kontakter då ”han har foten i dörren hos arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

Diskussioner om ett samarbetsavtal har inletts med ett 15-tal kommuner, och Littorin uppger att man befinner sig i slutförhandlingar med Vara kommun, skriver SVT.

Sven Otto Littorin lever själv långt ifrån några asylboenden. Littorin bor numera i skånska Skurup där Moderaterna 2013 sade nej till ett boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn med hänvisning till att det planerade boendet fått ”mycket kritik från närboende”. Littorins egna barn går på den etniskt svenska och mycket exklusiva privata internatskolan Lundsberg.

Sven Otto Littorin är kanske mest känd för utspelet om att det är ”hål i huvudet” på dem som tycker om lintottar och för anklagelser om sexköp i samband med hans oväntade avgång 2010. Littorin var åren 2012-1013 styrelseledamot i Wiking Mineral AB vars huvudägare var Patrik Brinkmann.

Källor:
Littorin in i asylbranschen
Sven Otto Littorin startar asylboenden


  • Publicerad:
    2015-05-13 10:00