POLITIK. Ännu mer SD-mejl har läckt till media och nu framkommer det att såväl Jimmie Åkesson som Mattias Karlsson varit villiga att ta emot ekonomiskt stöd av en ökänd kapitalist som enligt partiledningens egna definitioner är en ”extremist” och ”neofascist”.

mattias karlsson neofascist

Mattias Karlsson har än en gång blivit påkommen med ”neofascistiska kopplingar”. Den politiska skenheligheten verkar inte veta några gränser.

År 2010 hade Sverigedemokraterna svårt att få ihop sin budget inför riksdagsvalet. Aftonbladet har nu kommit över interna mejl där partiledare Jimmie Åkesson tillsammans med Kent Ekeroth, Mattias Karlsson och Erik Almqvist som inte längre är med i partiet diskuterade hur de skulle lösa de ekonomiska problemen.

I de läckta mejlen framkommer det att en av planerna som alla var överens om var att man skulle vända sig till miljonären Patrik Brinkmann som är född och uppvuxen i Sverige men numera bor i Tyskland. Brinkmann har i Tyskland engagerat sig i nationalistiska och invandringskritiska partier och projekt. I Sverige har Brinkmann kopplingar till identitärerna bakom bloggportalen Motpol, men många svenska nationalister har varit skeptiska till Brinkmann då han velat förmå europeiska nationalister att ta parti för Israel.

brinkmanzaviri

Brinkmann till vänster i bild.

SD-ledningens plan var att be Brinkmann om pengar och tanken var att Åkesson skulle träffa honom i Tyskland. Efter att SD tackat nej till att träffa Brinkmann samtidigt som representanter för FPÖ och Vlaams Belang meddelade dock Brinkmann att SD inte kunde förvänta sig några pengar så länge de var obekväma med de andra partierna som han hade kontakt med. ”Säkert förstår du att det skulle kännas lite trist om det är så att mina pengar går bra men utåt ska bekantskapen vara obekant”, skrev Brinkmann till Ekeroth.

Avslöjandet om SD-ledningens uppvaktande av Brinkmann är politiskt intressant då uteslutningen av Patrik Ehn och andra sverigedemokrater har motiverats med hjälp av kopplingar till samma politiska miljö som Brinkmann ingår i. Brinkmann är helt enkelt en av de som Mattias Karlsson, den person som har störst ansvar för de ideologiska utrensningarna inom SD, offentligt kallar för ”neofascist” samtidigt som han bakom kulisserna varit beredda att ta emot hans pengar.

Källa:
Jimmie Åkesson ville träffa ökänd högerextremist – för att tigga pengar


  • Publicerad:
    2016-10-30 07:00