MEDIA. Juden Chang Frick, som ligger bakom den alternativa nyhetssidan Nyheter Idag, skryter på Facebook över att han smygfotograferade deltagare på den identitära konferensen Identitär idé.

chang_soffa3650

Chang Frick verkar kunna inta flera olika former. Här har han tagit formen av en tjockis, på Twitter försöker han se tuff ut och vid ett annat tillfälle poserade han uppsminkad i kvinnokläder – vilket fick nyhetssidan Nationell.nu att kalla Frick för ”transvestit-jude” i en av sidans legendariska rubriker.

Förra lördagen gick den identitära konferensen Identitär idé av stapeln i Stockholm. Tillställningen lockade enligt arrangörerna runt 200 personer, och hade bland andra före detta sverigedemokraten Patrik Ehn, den nationalistiska opinionsbildaren Dan Eriksson och identitären Daniel Friberg som talare.

Efter konferensen gick Friberg, som är en av grundarna till bloggportalen Motpol som ligger bakom Identitär idé, ut på Facebook och länkade till en av deltagarnas summering av evenemanget. I en kommentar till Fribergs inlägg skriver juden Chang Frick, som driver den alternativa nyhetssidan Nyheter Idag, att han smygfotograferade några av konferensens deltagare. Han visar även en bild som han tog vid tillfället från vad som verkar vara en undanskymd position.

frick-facebook

”Japp. ’Alla’ var där, typ”, skrev Frick. Efter att Friberg svarat att han kunde ha bett om en inbjudan ”som normalt folk” skriver Frick igen: ”Det är inte lika roligt. Det måste se papparazzi ut om folk ska tycka det är spännande. Lite förbjudet sådär.”

Detta är inte första gången Frick agerat subversivt gentemot invandringskritiska och nationalistiska personer och rörelser. Han har tidigare även samarbetat med marxisten och AFA-grundaren Mathias Wåg från vänsterextrema Researchgruppen i syfte att hjälpa SD-ledningen i deras kamp mot radikalare och mer svenskvänliga element inom SD. Mer nyligen skrev Frick en artikel tillsammans med Wåg där de högg Kent Ekeroth (SD) i ryggen genom att läcka mejl som denne skrivit.

Förra året blev Identitär idé infiltrerat av en journalist som arbetade för Bonniertidningen DN, vilket sedan ledde till en uthängningsartikel där två besökare namngavs. Frågan är om Frick nu fullt ut samarbetar med vänsterextrema Researchgruppen med att kartlägga nationalister och invandringsmotståndare?

Alternativmedia som stödjer Bonnier?
Frick skrev så sent som igår att han anser att Anna Hagwall, som nyligen sagt att hon vill minska den judiska mediefamiljen Bonniers inflytande, borde uteslutas av SD-ledningen. Där påstod juden Frick bland annat att det faktum att judar är överrepresenterade som ägare av svensk media är en ”konspirationsteori”:

Judarna. Det är i hennes världsbild judarna som är problemet. Det sägs aldrig rakt ut i Aftonbladets artikel, men citatet som jag återger har yttrats i ett sammanhang där Hagwall framför allt vill begränsa Bonniers makt över medier. Det är en vanlig konspirationsteori att judar styr medier och i Sverige är det vanligt förekommande i högerextrema diskussioner att familjen Bonnier används som ett kodord för just judar.

Avslutningsvis kan det nämnas att Frick tidigare meddelat att han ser sig själv som en ”profitör” på den alternativa mediascenen som ”jagar klick helt enkelt”. För att göra detta på bästa sätt måste man, enligt Frick, ”fånga upp” invandringsdebatten.

Trots att Frick alltså försvarar Bonniers mediemonopol och kallar sig för ”profitör” så kunde Bonniertidningen KIT tidigare i år granska hans ekonomi och tvinga Frick att påstå att han inte tar ut någon lön från Nyheter Idag utan lever på en flickväns besparade pengar.


  • Publicerad:
    2016-10-07 23:55