UKRAINA. Idag publicerade Nyheter Idag en intervju med Mikael Skillt som befinner sig i Ukraina där han bekämpar separatisterna i de östra delarna av landet.

Mikael Skillt som befinner sig i Ukraina har intervjuats av Chang Frick å Nyheter Idags vägnar.

Intervjun kretsar kring Skillts förehavanden i Ukraina där han är aktiv i bataljonen Azov som bekämpar separatisterna som vill bryta sig loss från den ukrainska statsbildningen.

— En del är som mig, andra är nationalsocialister och någon är “bara” patriot, säger Skillt angående stridskamraterna i Azov.

Nyheter Idag berättar att en av Skillts arbetsuppgifter är “inhämtning” av separatister, men Skillt förnekar att det är samma sak som kidnappning.

— Nja, hade vi varit en kriminell organisation och separatisterna varit vanliga civila så hade vi pratat om kidnappning. Men vi är en legitim organisation med uppdrag från regeringen att bekämpa kriminella element inom vårt region så det korrekta ordet är väl gripanden.

I rubriken till intervjun kallas Skillt för en riktig ”dödsnazist”, men i intervjun svarar han nej på frågan om han är ”nazist”.

— Nä, etnisk nationalist är väl det raka svaret, säger Skillt.

På frågan om han dödat någon i Ukraina svarar Skillt att han inte vill kommentera det då frågan är för privat. Skillt berättar dock att han har blivit beskjuten av separatister, men ännu inte blivit träffad av någon kula.

Avslutningsvis uppger Skillt att han kommer att stanna i Ukraina på obestämd tid men att han förr eller senare kommer att komma hem till Sverige med följande motivering:

— Har ju en hel hög med anonyma hårdingar på nationell.nu som vill testa att ta mig av daga, så vill ju inte göra de besvikna.

Skillt har en långvarig bakgrund inom ett flertal organisationer inom den nationella rörelsen i Sverige och var senast aktiv inom Svenskarnas parti. Nyligen i samband med att Svenskarnas parti slutade stödja det ukrainska nationalistpartiet Svoboda framkom det dock att Skillt inte löst medlemskap i partiet för i år, trots att han själv tidigare i år hävdat motsatsen på Twitter.

Källa:
Han är svensk dödsnazist – på riktigt!


  • Publicerad:
    2014-07-07 22:35