ÖREBRO. Peter Springare skapade sig ett förtroendeingivande namn bland Sveriges invandringskritiker när han i egenskap av polis gick ut som visselblåsare. Efter att ha fraterniserat med judar och kommunister har nu frimuraren Springare tagit plats i Örebro kommunfullmäktige tillsammans med vänsterextremister i Örebropartiet.

Peter Springare var andranamn på Örebropartiets valsedel till Örebros kommunfullmäktige.

Det var i februari förra året som polismannen Peter Springare gick från att vara en lokal profil i Örebro till att bli rikskänd över en natt. Detta genom att skriva ett kontroversiellt Facebookinlägg där han beskrev hur mångkulturen påverkade polisens arbete.

Inlägget fick snabbt stor spridning, Springare anmäldes för alltifrån tjänstefel till ”hets mot folkgrupp”, och Facebookgruppen ”Stå upp för Peter Springare” fick snart hundratusentals medlemmar samtidigt som blombuketter adresserade till Springare strömmade in till Örebro polisstation.

Yttrandefrihetsexperter som Nils Funcke gick dock ut och förklarade att Springare hade rätt att dela med sig av sina åsikter, samtidigt som exempelvis kriminologiprofessorn emeritus Leif GW Persson bekräftade att Springares berättelser stämmer överens med verkligheten.

Krönikör på judisk alternativmediasajt
En som var snabbt med att kapitalisera på Springares nya popularitet och kändisskap var juden Chang Frick, som inom kort installerade de så kallade Sverigevännernas favoritpolis som krönikör på sin nyhetssajt Nyheter Idag. Topprekryteringen skedde samtidigt som judinnan och ”sexrådgivaren” Katerina Janouch – ytterligare en populär aktör bland Sverigevänner – började skriva för tidningen.

Fria Tider rapporterade om Chang Fricks rekrytering av Peter Springare och Katerina Janouch den 20 mars 2017. Skärmbild: friatider.se.

Rekryteringen av Springare kom efter att Mårten Schultz, professor i civilrätt, i en artikel i Svenska Dagbladet skrev att Springare riskerade att förlora sin polislegitimation om han fortsatte att skriva sina visselblåsarinlägg på Facebook. Schultz menade att Springare skulle klara sig ifall hans texter publicerades av en tidning med utgivningsbevis, vilket Frick förstås kunde erbjuda honom.

Nya kommunistvänner
Ett par månader innan Chang Frick rekryterade Peter Springare fick Nyheter Idag ett annat uppseendeväckande tillskott, även denna gång från Örebro. Den 24 januari 2017 meddelade Frick nämligen stolt att ”Kommunisten, partiledaren för det lilla mikropartiet Örebropartiet och den politiska poddaren Markus Allard har börjat skriva för Nyheter Idag”.

Chang Frick har sedan tidigare visat att han inte har några som helst problem med att samarbeta med våldsvänstern. 2015 tog han exempelvis hjälp av den ökände våldsvänsterprofilen Mathias Wåg från Researchgruppen för att ge sig på fiender till Sverigedemokraternas partiledning. Bara månader innan lät Frick publicera en insändare av Wåg med namnet Jag är SD-ledningens nyttiga idiot på sin sajt Nyheter Idag.

Med rekryteringen av Allard fortsatte Frick på den inslagna linjen att ge legitimitet åt våldsvänstern. Allard skapade en djup spricka inom Vänsterpartiet med ungdomsförbund i Örebro efter att han 2013 öppet visade stöd för Revolutionära Fronten (RF) – en numera nedlagd kriminell och kommunistisk organisation som med våld och attentat försökte att tysta politiska motståndare.

Allard kom att uteslutas ur Vänsterpartiet, men med hjälp av sina forna partikamrater lyckades han samma år bilda det konkurrerande Örebropartiet. Partiet bildades med syfte att driva en mer ”vänsterradikal linje” än Vänsterpartiet.

Fyra år senare introducerades han alltså för Peter Springare via Nyheter Idag och i augusti samma år rekryterade han poliskändisen till Örebropartiet över ett glas öl.

— Vi träffades över en pilsner. Det vi upptäckte var att vi tänkte ungefär lika i de där bitarna, vi såg ungefär samma problem och hade liknande lösningar, så det var mycket som förenade, förklarade Springare i Örebropartiets podcast.

Någon ”vänsterpolitik” eller marxism hade man inte diskuterat, men Springare menade att han gillade ”Örebropartiets filosofi, nämligen sakpolitiska frågor”.

Kandiderade med dömd våldsvänsterprofil
I valet fick Örebropartiet två platser i kommunfullmäktige, vilka kommer att besittas av Markus Allard och Peter Springare. Hade man fått något fler röster hade även partiets tredjenamn, Adam Heivert Taylor, tagit plats i kommunen.

Taylor är en kriminellt belastad ung man, som Markus Allard troligtvis kommit i kontakt med tack vare hans engagemang i Revolutionära Fronten. Engagemanget avslöjades 2014 då han dömdes av hovrätten för försök till mordbrand till ett år och två månaders fängelse, som en del i ett omfattande åtal mot medlemmar i organisationen som kom att bidra till att RF sedermera kapitulerade och lades ned.

Adam Taylor var central i 2014 års omfattande utredning mot Revolutionära Fronten. Han dömdes då till fängelse för försök till mordbrand. 2018 ställde han upp som kommunfullmäktigekandidat tillsammans med Peter Springare för Örebropartiet.

I den omfattande förundersökningen gentemot ett antal medlemmar i Revolutionära Fronten återfanns ett större mängd chattloggar, varav flera publicerades av Nordfront. I en av de läckta loggarna framgår att två av Adam Taylors kamrater beskriver hur en ”Adam” – med största sannolikhet Adam Taylor – hade lurat med sig en kvinna som var för full för att gå hem själv och haft sex med henne. ”Det kändes ofräscht”, skriver den ene, varpå den andre instämmer i att det var ”grisigt” gjort. Men något mer än det kommer vänsterextremisterna inte fram till.

Utdrag ur chattloggar från en förundersökning mot medlemmar i Revolutionära Fronten. Två medlemmar beskriver hur Adam begått något som liknar våldtäkt.

Adam Taylor har en lång karriär inom våldsvänstern bakom sig och dömdes redan 2011 – när han endast var 18 år – för delaktighet i en knivattack mot nationella i Halstahammar. Svea Hovrätt dömde honom för grov misshandel till samhällstjänst i 240 timmar. Om fängelse hade dömts ut hade den 18-årige Taylor fått avtjäna ett år.

Tar avstånd från sina beundrare
Peter Springare var snabb att ta avstånd från den stora skara människor som kom att se upp till honom tack vare hans avslöjanden om polisarbetets vardag i det mångkulturella Örebro. Bara drygt en månad efter att Facebookgruppen ”Stå upp för Peter Springare” startats valde han att offentligt ta avstånd från den, samtidigt som han uppmanade människor att lämna gruppen som vid det laget hade över 200 000 medlemmar.

Anledningen till att Springare tog avstånd från gruppen var att han ansågs att det spreds “nazism, rasism och näthat” i den. Istället valde han alltså att samarbeta med juden Chang Frick och Nyheter Idag, och nu alltså även med kommunister som Markus Allard och Adam Taylor.

Under den kommande mandatperioden kommer alltså polisen Peter Springare att företräda våldsvänsterns agenda genom det kommunistiska Örebropartiet i Örebros kommunfullmäktige.

Sajten civilkurage.org avslöjade förra året att Peter Springare är tredje gradens frimurare. Även om det är en vanlig uppfattning att frimurare av de lägre graderna sällan känner till frimureriets ideologiska rötter och motiv – med kopplingar till både judenheten och kommunismen – så är det intressant att Springare nu ger sig i lag med ett öppet kommunistiskt parti, trots att han gjorde sig känd genom att framställa sig som invandringskritisk dissident.

Idag finns bara spillror kvar av olika Facebookgrupper som en gång samlade oppositionella kring stödet för polismannen Springare. Den sida som verkar vara originalet har i skrivande stund 310-gillamarkeringar.

Skärmbild: Facebook.com.

Men Springares kändisskap och den enorma uppmärksamheten kring hans person som både han själv och Chang Frick har lyckats bygga räckte alltså för att det obskyra Örebropartiet skulle kunna få två mandat i Örebros kommunfullmäktige. Det återstår att se hur Springare väljer att förvalta sitt.

Källor:
Janouch och Springare blir krönikörer på Nyheter Idag
Mårten Schultz: Utan meddelarskydd kan Springares polisleg vara i fara
Markus Allard ny medarbetare på Nyheter Idag – Du kan ana vad som hände sen
Fler uteslutningar att vänta inom V
Peter Springare har gått med i ett politiskt parti – Kan du gissa vilket?
Peter Springare engagerar sig partipolitiskt: ”Jag blir så jävla trött”
Peter Springare, polis och frimurare


  • Publicerad:
    2018-09-21 15:41