INRIKES. Örebropolisen Peter Springare som hamnat i blåsväder efter att ha skrivit ett inlägg om att invandrare är överrepresenterade när det kommer till grova brott utreds nu för hets mot folkgrupp.

Nordfront har tidigare rapporterat om den kände Örebropolisen Peter Springare som under förra fredagen publicerade ett inlägg på sin Facebook-sida där han tog bladet från munnen och skrev sanningen om konsekvenserna som massinvandringen för med sig. Bland annat beskrev han invandrares överrepresentation i våldsbrott. Hela hans inlägg kan du läsa här.

Polisutredarens inlägg skapade en mediastorm och har lett till ett folkligt uppror i sociala medier. Bland annat har en Facebook-grupp skapats som heter ”Stå upp för Peter Springare” där medlemmarna uttrycker sitt stöd för Springare och där de tackar honom för hans ärlighet. I skrivande stund har gruppen över 100 000 medlemmar.

Det är dock inte alla som uppskattar Springares inlägg och en anmälan gjordes mot honom. Ärendet hanteras av avdelningen för interna utredningar och det står nu klart att Springare utreds för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp.

Springare, som har arbetat som polis sedan 1975, kommer inte att stängas av under utredningen.

— Han jobbar kvar tills internutredningen kommit fram till om det handlar om brott eller tjänstefel, säger Anders Sjöberg, kommunikatör vid polisen i Örebro.

Källa:
Efter inlägg i sociala medier – polisen misstänks för hets mot folkgrupp


  • Publicerad:
    2017-02-08 07:30