INRIKES. Polisutredaren Peter Springare har återigen anmälts till följd av hans Facebook-inlägg om invandrarkriminalitet. Denna gång misstänks Springare för att ha gjort så kallade slagningar i polismyndighetens datorer som han inte varit behörig att göra.

Nordfront har tidigare rapporterat om polisutredaren Peter Springare som hamnade i blåsväder efter att han skrivit ett ärligt inlägg om invandrarkriminalitet på sin Facebook-sida. I inlägget skrev Springare om att invandrare är överrepresenterade i de grova brott som han fått till uppgift att utreda.

Till följd av inlägget inleddes en förundersökning gällande gummiparagrafen hets mot folkgrupp mot Springare. Utredningen lades dock ner då Springare inte ska ha gjort sig skyldig till brottet han misstänktes för.

Nu har dock Springare anmälts igen. Denna gång är han misstänkt för att ha gjort så kallade slagningar i polismyndighetens datorer, något som han inte varit behörig till att göra.

— Man har anmält honom eftersom att man misstänker att han har gjort slagningar som han inte varit behörig att göra, säger chefsåklagare Lina Lithner.

Åklagaren kommer nu att besluta om en förundersökning mot Springare ska inledas. Rubriceringen kommer då att gälla antingen dataintrång eller tjänstefel.

Det är ännu oklart hur Springare ställer sig till brottsmisstankarna.

Källa:
Polismyndigheten anmäler Peter Springare för dataintrång


  • Publicerad:
    2017-03-02 09:00