INRIKES. Över 200 000 personer stödjer nu visselblåsaren Peter Springare genom att vara medlemmar i Facebookgruppen ”Stå upp för Peter Springare”.

Facebookgruppen ”Stå upp för Peter Springare” skapades för två veckor sedan, den 5 februari, och har därefter haft en explosionsartad tillväxt och milstolpen passerades under söndagen då gruppen passerade 200 000-strecket av medlemmar.

”Tack alla medlemmar för de första två veckorna. Detta är helt sanslöst”, skriver en av gruppens nio administratörer.

Gruppen startades efter att polisutredaren Peter Springare skrev ett inlägg på sin Facebook­sida där han talade ut om sina erfarenheter som polisutredare. I inlägget gav han en ocensurerad bild av mångkulturens kriminella baksida.

Springare har även inspirerat medlemmarna i Facebookgruppen att starta en ny namninsamling som kräver att Brottsförebyggande rådet (BRÅ) gör en ny utredning kring invandrare och brottslighet. Det var elva år sedan BRÅ senast gjorde en undersökning i ämnet, men trots detta tycker bland annat justitieminister Morgan Johansson, juden och kriminologen Jerzy Sarnecki och BRÅ själva att det ”inte behövs”.

Källa:
Stå upp för Peter Springare (Facebook)


  • Publicerad:
    2017-02-20 09:30