POLITISK KORREKTHET. Visselblåsaren och polismannen Peter Springare tar nu avstånd från Facebookgruppen ”Stå upp för Peter Springare” och uppmanar personerna som följer den att lämna den.

Peter Springare.

Visselblåsaren och polismannen Peter Springare blev rikskänd efter ett Facebook-inlägg han gjorde i februari där han konstaterade att invandrare från Mellanöstern är starkt överrepresenterade när det gäller grov brottslighet.

Sedan startades Facebookgruppen ”Stå upp för Peter Springare” som på kort tid fick ett stort antal följare och som i nuläget har över 200 000 följare.

Under dagen skrev Springare ett nytt inlägg på Facebook där han tar kraftigt avstånd från Facebookgruppen eftersom personer sprider vad han kallar “nazism, rasism och näthat” i den. Admin för Facebookgruppen valde efter Springares inlägg att byta namn på gruppen.

Peter Springares inlägg i sin helhet:

Ja nu blir man trött igen. Jag känner mig tvingad att återigen torgföra att jag tar kraftigt avstånd från allt vad nazism, rasism och näthat och heter. Inget av detta är något jag sympatiserar med eller står upp för. Inget av detta ingår heller i det jag tidigare skrivit om. Kort sagt: jag ställer mig inte bakom någon av alla de agendor som högerextremistiska aktivister försöker förmedla.

Lika lite kan jag förlika mig med det hat, faktaförvanskning och personförföljelse, som vänsterextrema aktivister ägnar sig åt i stor skala på sociala medier. Många gånger ivrigt påhejade av andra vänstersympatisörer i den mera etablerade medievärlden. Allt för att svartmåla och hänga ut mig som nazist och rasist etc. Det är både komiskt och bedrövligt på samma gång.

Allt detta är bara polariserande och kontraproduktivt och leder inte den allmänna debatten framåt överhuvudtaget.

Vad gäller den stora supportergruppen ”Stå upp för Peter Springare” som finns på Facebook och som har runt 200 000 medlemmar, så kan jag konstatera att den uppenbarligen helt har spårat ur. Jag har tidigare inte haft tid och möjlighet att i detalj följa den gruppen, men har gjort så de senaste två veckorna. Vad jag då sett är att gruppens skapare (PM) och hans administratörer helt verkar ha tappat greppet och släpper in rena rasistiska och främlingsfientliga inlägg. Inlägg som inte har det minsta med mig och mina intentioner att göra. Vad jag har förstått så har detta också eskalerat sedan PM kastade ut ett par admin som försökte hålla ordning i gruppen.

Jag betackar mig därför från att mitt namn skall stå för en grupp som manifesterar främlingsfientliga, rasistiska och andra nedvärderande uttalanden om invandrare eller andra personer. Och där dessutom gruppens skapare (PM) raljerar över och pratar nedvärderande om mig som person och vissa av mina inlägg.

Jag vet att det stora flertalet medlemmar i den gruppen står upp för mig, mitt budskap och det jag står för och där finns inget utrymme för rasism och främlingsfientlighet.

Därför vill jag rekommendera alla de som verkligen tar avstånd från det som PM och hans admin släpper igenom i gruppen, att söka sig till andra mera seriösa grupper som står upp för och stöttar mig och det jag står för. Sedan kan PM och hans gelikar ägna sig åt sitt näthat i andra grupper som inte skall bära mitt namn eller förknippas med mig.

Källa:
Peter Springare Facebook


  • Publicerad:
    2017-04-12 16:20