ÖREBRO. Markus Allard har gått från antifascist till att sätta ner foten mot islams utbredning i den svenska offentligheten. Han beskriver Sverige som ”mitt eget land” och sig själv som ”majoritetssvensk” när en afrikan vill att Allard integrerar sig i det mångkulturella Sverige.

Vänsterpopulisten Markus Allard uteslöts ur Vänsterpartiet för sex år sedan på grund av att han stödde terrorgruppen Revolutionära fronten. Kort efter uteslutningen bildade han Örebropartiet som hade en antifascistisk estetik och har haft företrädare med bakgrund inom den kriminella extremvänstern.

De senaste åren har dock Allard och hans lokalparti utmärkt sig genom att vara systemkritiska vänsterpopulister som vågat kritisera Sveriges urspårade invandringspolitik. Allard rekryterade till exempel den invandringskritiska polisen Peter Springare inför valet 2018 och lyckades sedermera komma in i Örebros kommunfullmäktige.

I kommunfullmäktige har Allard briljerat med hårda angrepp mot de etablerade partierna. Bland annat har han velat sänka kommunpolitikernas löner och protesterat mot inskärningar i färdtjänsten.

Igår gjorde Allard sitt senaste framträdande i kommunfullmäktige där han gick upp och stödde en SD-motion om att förbjuda böneutrop i Örebro.

— Från Örebropartiet är det ingen tveksamhet, det är ett rakt bifallsyrkande, säger Allard och menar att den svenska politiken ligger många steg efter samhällsutvecklingen.

— Är det någon skillnad på om jag målar Jesus eller om jag målar Mohammed i hur många hot jag kommer få? Är det någon skillnad i om jag kritiserar hinduismen eller om jag kritiserar islam? Det är en skillnad. Vi är i en ny situation i Sverige, fortsätter han som svar på etablissemangspolitiker som jämfört böneutrop med kyrkklockor.

En kolsvart centerpartist vid namn Seydou Bahngoura går upp i talarstolen och replikerar med att det är Allard som på grund av sitt islammotstånd behöver integreras i dagens Sverige.

— Du går upp och pratar om att jag inte är integrerad i mitt eget land. Jo, det är jag. Jag är majoritetssvensk, jag är integrerad. Så funkar det, kontrar Allard bestämt och frågar vad den annars så tystlåtne centerpartisten håller på med.

Debatten avslutas sedan med att en miljöpartist läser bönen ”Gud som haver barnen kär”.


  • Publicerad:
    2020-01-29 23:00