MEDIA. Nyheter Idag har rekryterat Pelle Zackrisson som ny redaktionschef. Zackrisson kommer senast från den judiska lokalmediekoncernen MittMedia, men har tidigare även arbetat inom SVT.

Chang Frick stoltserar med sin nya rekrytering. Skärmbild: nyheteridag.se.

Den alternativa webbtidningen Nyheter Idag fortsätter att expandera. Senast i raden rekryteringar är Pelle Zackrisson, som bland annat arbetat på den judiska lokalmediakoncernen MittMedia och på statliga SVT. I en artikel skriver Nyheter Idags judiske grundare Chang Frick om sin nya rekryts CV:

Zackrisson började arbeta på Mittmedia 2008 på lokaltidningen Dagbladet i Sundsvall. Sedan fortsatte han karriären på Länstidningen i Östersund, LTZ. Där emellan har han även arbetat på Sveriges Radio och på Tidningen Härjedalen. Sedan oktober 2017 har Zackrisson haft fast anställning på tidningen Hela Hälsingland, men lämnar nu Mittmedia till förmån för Nyheter Idag.

Frick skriver vidare att Zackrissons uppgift som redaktionschef framförallt kommer att handla om att leda arbetet med den dagliga nyhetsrapporteringen på sajten. Det tycks inte ligga något ideologiskt övervägande bakom Zackrissons plötsliga övergång från mainstreammedia till alternativmedia, förutom att Chang Fricks erbjudande gjorde att det blev ett ”enkelt val”.

— Jag har haft en bra tid under mina år på Mittmedia och fått chansen att jobba med många kompetenta kollegor. Jag är oerhört tacksam för tiden på Mittmedia. När jag fick erbjudandet om tjänsten som redaktionschef på Nyheter Idag var det ett enkelt val, säger Zackrisson till Nyheter Idag.

Även Chang Frick är nöjd med tillsättningen av Zackrisson, som han menar har ”en bra näsa för nyheter”. Dessutom utlovar Frick fler spännande förändringar för Nyheter Idag under året. Det gäller framförallt sajtens opinionsjournalistik, men även ambitioner om att delta på årets upplaga på Almedalsveckan.

— Där har vi samma utmaning som Anders Ygeman. Vi har ingen lokal, som det så fint heter, kommenterar Frick.

Nyheter Idag grundades 2014 av Chang Frick, som är sajtens ansikte utåt, och den ansvarige utgivaren Jakob Bergman. Inledningsvis var sverigedemokraten och juden Kenth Ekeroth involverad i projektet, men kom snart att bryta med sajten.

Genom åren har Chang Frick via Nyheter Idag gjort sig ett namn som en kontroversiell aktör inom alternativmedia. Bland annat har han anklagats för att gå SD:s partilednings ärenden, samarbetat med vänsterextremisten Mathias Wåg, smygfotat deltagare på Identitär Idé samt beskrivit den judiskägda skvallertidningen Aftonbladet som ”en av Sveriges bästa”, samtidigt som han tog avstånd från Nordfront.

Nyligen gästade Frick podden Ingrid & Conrad, där han bland annat pratade om hur Nyheter Idag grundades, libertarianism samt hur det är att vara en ”zigenarjude”.

Källor:
Nyheter Idag rekryterar redaktionschef från Mittmedia
Ingrid och Conrad #115 – med Chang Frick


  • Publicerad:
    2018-02-06 18:00