MEDIA. Nyheter Idags Chang Frick hyllar i en krönika Aftonbladets journalister och menar att tidningen är ”en av de bättre i Sverige”. Samtidigt tar han avstånd från Nordfront och beklagar sig över att vissa sätter hans tidning i samma ”fack” som annan alternativmedia.

Chang Frick.

Schibsteds flaggskepp Aftonbladet har fått utstå hård kritik efter att det uppdagats att två högt uppsatta medarbetare har skyddats av ledningen, trots att de anmälts och utpekats för diverse sexualbrott.

En som inte riktigt vill stämma in i kritikerkören är dock Nyheter Idags Chang Frick, som skriver en hyllningskrönika till kvällstidningen och mer specifikt till dess journalister.

Frick passar även på att beklaga sig över att Politism en gång placerade Nyheter Idag, som han själv grundade, i samma fack som ”nazistiska Nordfront”, eller med andra ord bland annan alternativmedia. Sedan dess menar Frick att vissa har sett hans skapelse som en tidning för och av ”nazister och fascister”.

”Jag har fått slita som ett jävla as för att få folk att fatta att nej, jag är snarare en luffare i no-go-zonen Hallunda, med både romsk och judisk bakgrund, än någon högerextremist”, skriver Frick innan han övergår till att prisa Aftonbladet.

Enligt Frick arbetar några av hans bästa ”bollplank” som nyhetsjournalister på Aftonbladet och han menar att tidningen var bland de första att ge Nyheter Idag ”cred”, med andra ord att uppmärksamma när tidningen varit först med en nyhet.

Enligt Frick finns det på Aftonbladet ”mängder med duktiga människor som på fullt allvar försöker förstå omvärlden och som inte alls kletar rasist- eller naziststämpel på folk efter godtycke”.

Den enda reservationen Frick har gentemot Aftonbladet är den socialdemokratiska Ledarredaktionen, som han menar är en belastning för tidningen. I nästa andetag hyllar han dock Aftonbladets tidigare chefredaktör Jan Helin, som han menar ”har varit korrekt och reko de gånger jag haft något med honom att göra”.

Aftonbladets inrikespolitiska expertkommentator Lena Mellin beskriver han som ”en snäll tant”. Att han nyligen skrev en artikel om hur Mellin såg ut att äta upp sin egen snorkråka i direktsändning ber han nu om ursäkt för och menar att han ”antagligen gick lite över gränsen”.

Juden Chang Frick har en bakgrund inom Sverigedemokraterna och grundade Nyheter Idag 2014. Idag uppges han vara redaktör på tidningen och har tidigare valt att samarbeta med AFA-veteranen Mathias Wåg för att bland annat avslöja ett kuppförsök mot Sverigedemokraternas ledning. När den amerikanske journalisten Tim Pool besökte Sverige för att undersöka hur massinvandring och åsiktsförtryck förändrat landet så var det Chang Frick som visade honom den invandrartäta Stockholmsförorten Rinkeby, varifrån de två journalisterna fick fly under poliseskort.

Källor:
Aftonbladet är en bättre tidning än du tror
Äter Aftonbladets Lena Mellin en snorkråka i direktsänding? Avgör själv!


  • Publicerad:
    2017-11-01 11:30