BORLÄNGE. Partiledningen vill inte säga varför tre lokala SD-toppar utesluts ur partiet. Nordfront avslöjar nu orsakerna till SD-ledningens beslut.

Paula Bieler – favoriserad av partiledningen men illa omtyckt ute på landet.

Det var igår som tre lokala SD-toppar fick lämna partiet. En av dem är Ann-Cathrin Löfwenhamn, SD:s ordförande i Borlänge, som sitter i kommunstyrelsen och fullmäktige. Dessutom får Kaj Löfwenhamn, ledamot i miljönämnden och ersättare i kommunstyrelsen, och Tony Nyberg, ersättare i kommunstyrelsen, nu lämna partiet.

SD:s länsordförande Jenny Nordahl uppger till Dalademokraten att det beror på att de tre ”avvikit från kommunikationsplanen”. Felix Byström, pressekreterare vid SD, vill inte kommentera vad som föranlett beslutet.

– Det underlag som legat till grund för medlemsutskottets förslag till beslut är en del av den interna processen och ingenting som vi går ut med offentligt, skriver han i ett mejl till Dalarnas Tidningar.

Nordfront kan nu avslöja orsakerna till varför de tre personerna har uteslutits. Det handlar om en film från en påstådd ”nazistsida”, kritik mot partiledningens favorit samt guilt by asscociation och maktpolitik från SD-ledningens sida.

Visade film från ”nazistisk” sida
Det var i november som SD i Borlänge höll ett upptaktsmöte för en kampanj om att stoppa ett islamiskt center i Borlänge. Riksdagsledamoten Magnus Persson bevistade mötet där en film från en ”nazistsida” visades och det är denna film som Tony Nyberg, som höll i filmvisningen, nu utesluts för. Nyberg har själv uppgett till media att han ”visat en filmsnutt som illustrerar det första böneutropet i Sverige” och att ”filmen var producerad av en nedlagd tidning”.

Källor till Nordfront gör gällande att filmen producerades av Realisten, det nu nedlagda Svenskarnas partis nättidning. Vare sig Svenskarnas parti eller Realisten var dock nationalsocialistiskt och partiets representanter i ledningen uttalade sig flera gånger mot nationalsocialismen.

Gamla synder får nytt liv
Både Ann-Cathrin Löfwenhamn och hennes man, Kaj Löfwenhamn, har uteslutits för gamla ”synder” som nu lyfts fram för att enligt uppgift göra sig av med dissidenter inom partiet i ett enda svep.

I Ann-Cathrins fall ska det handla om att hon skrivit något på nätet som partiledningen inte gillat och som ledningen sparat till detta tillfälle. Löfwenhamn skrev detta så sent som 2013, men uteslutningsärendet ska ha börjat förra året i samband med att partistyrelsen ville utesluta hennes man. Att spara uppgifter som kan användas mot medlemmarna vid ett senare tillfälle är ett tillvägagångssätt som SD-ledningen tidigare använt sig av.

Paula Bieler är en ”judehora”
Uppgifter gör även gällande att uteslutningen i vart fall delvis handlar om att hon är gift med Kaj, som i ett bandat samtal uttalat sig kritiskt mot SD:s riksdagsledamot, tillika partiledningens favoriserade intrigmakare, Paula Bieler. Ljudupptagningen har gjorts av en lokal SD-ledamot och sedan skickats vidare till partiledningen.

I det uteslutningsärende som SD:s partiledning velat hemlighålla framgår att Kaj Löfwenhamn kallat Paula Bieler för ”judehora”. Att påpeka detta strider mot Sverigedemokraternas regler. I uteslutningsärendet framgår att Kaj Löfwenhamn inte avsagt sig sitt medlemskap inom SD frivilligt. Beslutet att utesluta Löfwenhamn togs av partistyrelsen den 28 januari.

Se beslutet nedan:

Foto: Nordfront.se

Paula Bieler – känd kuppmakare och ryktesspridare
Paula Bieler är en illa omtyckt person i Sverigedemokraterna, men har partiledningens stöd. Många i partiet är frustrerade över hur mycket Bieler har att säga till om och hur hon sänker andra för att få mer inflytande. I ett dokument som skrevs av en grupp inom partiet som motsatte sig den maktgalna ledningen, pekades Bieler ut som en person som agerar ryktesspridare mot personer som partiledningen vill ha bort. Bieler sprider rykten om ”allt från sexuella trakasserier till nazianstrukna kopplingar och allvarligare ting” enligt dokumentet.

Paula Bieler.

Bieler var även inblandad i kuppförsöket mot ungdomsförbundet när SDU:s förbundsordförande och vice förbundsordförande, Gustaf Kasselstrand och William Hahne, skrev en debattartikel som var kritisk till Israel. Artikeln gjorde judar och sionister inom partiet rasande, varpå de iscensatte en kupp i mars 2012: planen var att låta den extremliberala judinnan Paula Bieler ersätta Kasselstrand som förbundsordförande. Kuppförsöket misslyckades dock, bland annat tack vare att kuppen i förväg avslöjades på Flashback.

Bieler har sedan dess gjort sig känd för att försöka ideologiskt omstöpa Sverigedemokraterna enligt judisk-liberal idélära, bland annat genom sin roll som chefredaktör för partiorganet SD-kuriren.


  • Publicerad:
    2017-02-09 15:09