POLITIK. Den före detta SDU-ledaren Gustav Kasselstrand har tillsammans med sin före detta partikollega William Hahne bildat ett nytt parti. Under partinamnet ”Alternativ för Sverige” tänker Kasselstrand och Hahne ge sig in i politiken igen. En ansökan om att registrera partiet har skickats in till Valmyndigheten.

Gustav Kasselstrand, William Hahne, Jessica Ohlson och Adam Berg

Gustav Kasselstrand och William Hahne uteslöts våren 2015 ur Sverigedemokraterna efter en intern maktstrid mellan ungdomsförbundet SDU och moderpartiet. Därefter uteslöts även ytterligare sex personer som alla hade kopplingar till SDU, bland annat Kasselstrands efterträdare Jessica Ohlson och den vice ordföranden Adam Berg. SD-ledningen med Mattias Karlsson och Rickard Jomshof i spetsen upplöste därefter hela SDU och skapade ett helt nytt ungdomsförbund med namnet “Ungsvenskarna”.

I samband med uteslutningarna påpekade Kasselstrand själv att SD-ledningens beslut främst handlade om ett maktspel, inte avvikande ideologiska åsikter från SDU:s sida. Då tog Kasselstrand även avstånd från ”extremism” som Nordisk Ungdom.

Kasselstrand, Hahne, Ohlson och Berg tänker nu utmana SD genom att starta upp ett helt nytt parti. Under namnet ”Alternativ för Sverige” ger de sig in i politiken igen. Namnet antyder att det nya partiet vill föra en snarlik politik som det tyska ”Alternativ för Tyskland”. Det tyska partiet vill minska, men inte stoppa, invandringen och då främst en muslimsk sådan. Invandringen ska vara ”kontrollerad” skriver partiet i sitt partiprogram

För några veckor sedan skickades ansökan om att registrera ”Alternativ för Sverige” in till Valmyndigheten.

Det är först och främst valet till kommunfullmäktige i Stockholm som det nya partiet tänker satsa på och senare även Europaparlamentsvalet och riksdagsvalet.

Förra lördagen tillkännagav de fyra före detta SDU:arna sina planer på det nya partiet inför ett 80-tal inbjudna gäster som samlats i en lokal på Östermalm i Stockholm.

En person som befann på tillställningen har nu läckt ut uppgifterna till media. Sverigedemokraterna har ännu inte bekräftat något om den nya partibildningen.

Inget partiprogram är därmed färdigställt men två frågor som uppges ha lyfts upp under förra lördagen är kritik mot feminismen och ett återupprättande av försvarsmakten samt kritik mot SD för deras kompromisser i migrationsfrågan.

Källa:
Uteslutna sverigedemokrater bildar nytt parti


  • Publicerad:
    2017-02-11 10:30