Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Före detta SDU-ordföranden Jimmy Windeskog är död

INRIKES. Den före detta SDU-ordföranden och senare nationaldemokraten Jimmy Windeskog har avlidit. Han var också känd som journalist och författare och var ett tag chefredaktör för veckotidningen Nationell Idag.

Gustav Kasselstrand och William Hahne bildar nytt parti

POLITIK. Den före detta SDU-ledaren Gustav Kasselstrand har tillsammans med sin före detta partikollega William Hahne bildat ett nytt parti. Under partinamnet ”Alternativ för Sverige” tänker Kasselstrand och Hahne ge sig in i politiken igen.

Jessica Ohlson (SDU) funderar på att starta nytt parti

POLITIK. I en längre intervju med Södermanlands Nyheter uppger SDU-ordföranden Jessica Ohlson att hon ser en möjlighet för SDU att starta ett nytt parti. Hon berättar också om sin politiska karriär och hur hon idag både arbetar med SDU men också praktiserar på en advokatfirma där hon hjälper asylsökare.

SD lanserar sitt nya ungdomsförbund – med ett antinazistiskt namn

INRIKES. Sverigedemokraternas nya ungdomsförbund har valt att kalla sig Ungsvenskarna SDU, vilket var namnet på ett tidigare ungdomsförbund tillhörande Moderaterna.

BILD: Kasselstrand finklädd på SDU-konferens

SAMMANTRÄFFANDE. En Nordfront-läsare tipsade redaktionen om att Gustav Kasselstrand bar en intressant pin på dagens SDU-konferens.

SD bryter med SDU – bildar ny ungdomsorganisation!

POLITIK. Sverigedemokraterna bryter nu med sitt nuvarande ungdomsförbund efter att SDU valt en ny ordförande som inte föll moderpartiets ledning i smaken. Uppenbarligen hade SD förutsett detta då man kort efter bakslaget gick ut med att man nu bildar ett nytt ungdomsförbund.

16-årig SDU-tjej får byta gymnasium efter hot

DALARNA. Jolin Berg har på grund av sitt engagemang i SDU tvingats byta gymnasium då hon blev hotad och trakasserad på sitt gamla gymnasium i Borlänge.

Undersökning: Knapp majoritet tror SD överlever SDU-gate

VECKANS FRÅGA. Hur ska det går för Sverigedemokraterna? Och kan SDU-Gate komma att gynna den nationella rörelsen?

SD överväger att lägga ner SDU

SVERIGEDEMOKRATERNA. Konflikterna inom SD fortsätter. Hahne och Kasselstrand tänker inte lämna SDU och verkar ha ett stort stöd inom ungdomsförbundet så nu hotar moderpartiet med att lägga ned SDU.

Före detta SDU-ordförande: “Kasselstrand och Hahne försvarade rasism”

SVERIGE. SDU-toppen William Hahne förstår rasfrågan och menar att olika folkgrupper har olika egenskaper. Detta säger en före detta distriktsordförande inom SDU som reagerade på ”ras-snacket”.

SD på väg att massutesluta medlemmar

SVERIGEDEMOKRATERNA. William Hahne, Gustav Kasselstrand och åtminstone ett 15-tal personer som står dem nära är nu på väg att uteslutas ur SD. Uppdaterad.

William Hahne säger sig stödja idén om “öppen svenskhet”

POLITIK. Sveriges Radio har intervjuat William Hahne som nyligen blev ordförande för SD i Stockholm och sedan tidigare är vice ordförande i SDU, partiets ungdomsförbund.