POLITIK. I en längre intervju med Södermanlands Nyheter uppger SDU-ordföranden Jessica Ohlson att hon ser en möjlighet för SDU att starta ett nytt parti. Hon berättar också om sin politiska karriär och hur hon idag både arbetar med SDU men också praktiserar på en advokatfirma där hon hjälper asylsökare.

jessica ohlsson

Det var efter att Jessica Ohlson förra året valdes till SDU-ordförande som Sverigedemokraternas ledning valde att bryta med ungdomsförbundet som de tappat kontrollen över.

— Det var en stor chock när det hände och en oerhörd besvikelse för mig. Jag trodde att SD var en öppen organisation som tillät debatt, men i stället visade det sig att de var oärliga och inte höll sina löften, uppger Ohlson i en lång och personlig intervju med Södermanlands Nyheter.

I intervjun uppger Ohlson också att brytningen med SD var en turbulent tid, men att hon var ”förberedd på mediestormen”.

Redan 2006, då Ohlson var 16 år, sympatiserade hon med SD och röstade på partiet i ett skolval. Under gymnasietiden låg hon dock lågt med sina politiska åsikter och uppfattades av andra elever som ”en präktig hästtjej som aldrig sa ett ord om invandring”, men hon gick i alla fall med i partiet när hon var 18 år.

Idag uppger Ohlson att hon är glad över brytningen med SD och uppger att SDU fortfarande har 4 400 medlemmar och kanske kommer att starta ett eget parti.

— Det var en väldig press just när det hände men i dag är jag glad att vi inte är kvar i partiet längre. SDU är starkare på egen hand och kanske finns det utrymme för oss att starta ett helt nytt parti i framtiden. […] Vi som är med i SDU är ju alla unga och har säkert 4050 år kvar i politiken.

Ohlson hävdar dock att det inte finns några konkreta planer på att bilda ett parti just nu. Rent politiskt säger Ohlsson att Marine Le Pen är en inspirationskälla för henne samt att hon förespråkar integration och assimilation av invandrare.

— Det är klart att vi ska sätta Sverige och svenska folket främst. Det tycker jag är en plikt för varje svensk politiker, oavsett partifärg. Och något mångkulturellt samhälle vill varken SD eller SDU ha. Det här är Sverige och vi ska ha en svensk kultur. Sen kan den kulturen självklart förändras; den ser ju inte likadan ut i dag som på 1800-talet. Men om man invandrar till Sverige måste man anpassa sig till den kultur som finns här, säger hon.

I skrivande stund är Ohlsson fortfarande formellt anställd som politisk sekreterare i SD och får lön av partiet varje månad. Detta eftersom hon inte accepterar att partiet vill säga upp henne utan annan motivering än att hon kritiserat sin arbetsgivare offentligt. Den formella SD-anställningen till trots är det istället ideellt SDU-arbete samt praktik på sin pappas advokatbyrå som Ohlson ägnar sig åt just nu.

Det är via praktiken på advokatbyrån som Ohlson arbetat som offentligt biträde till asylsökare och alltså arbetar för att fler asylsökare ska få stanna i Sverige.

— Det är inget problem för mig att förhålla mig neutral till de enskilda människor som söker asyl. Deras personliga öden är ju dessutom ofta ganska tragiska, menar Ohlson.

Källa:
Ohlson känner sig hemma i SDU


  • Publicerad:
    2016-04-04 13:30