INRIKES. Gustav Kasselstrand och William Hahne utesluts ur Sverigedemokraterna. Partiets vikarierande partiledare Mattias Karlsson och andra har tidigare varslat om att detta skulle komma att inträffa men nu står det officiellt klart.

kasselstrand hahne

Foto: SDU.

Efter hårda interna strider mellan Sverigedemokraterna och dess ungdomsförbund SDU har det nu beslutats att SDU:s ordförande och vice ordförande, Gustav Kasselstrand och William Hahne, utesluts ut moderpartiet.

— Det röstades 14-1 för Hahne och det blev acklamation för Kasselstrand, uppger en person som läcker information till den sionistiska skvallersidan Nyheter Idag.

SD:s vikarierande partiledare Mattias Karlsson meddelade redan förra veckan att han avsåg utesluta Kasselstrand och Hahne men att det formella beslutet skulle tas av partiledningen idag, vilket det nu också gjort.

I samma veva meddelar Kasselstrand och Hahne att de sedan flera månader tillbaka beslutat att inte ställa upp för omval i SDU. Jessica Ohlson, SDU:s förbundssekreterare, omtalas som en potentiell kandidat för ledarskapet, något som Kasselstrand ställer sig positivt till.

— Hon är mycket kompetent, har alla förutsättningar att leda förbundet och dessutom har hon ett stort förtroende, säger han.

”Utöver Kasselstrand och Hahne utesluts fem andra ur partiet”, rapporterar Fria Tider som vidare skriver följande:

Det så kallade medlemsutskottet hade föreslagit att åtta personer skulle uteslutas – och ledningen har alltså valt att ”skona” en av dem. Ytterligare sex eller sju personer som utreddes av medlemsutskottet har själva valt att lämna partiet.

Nordfront följer utvecklingen och uppdaterar artikeln vid behov.


  • Publicerad:
    2015-04-27 17:15