SVERIGEDEMOKRATERNA. Den pågående utrensningen inom Sverigedemokraterna, där bland andra William Hahne och Gustav Kasselstrand från partiets ungdomsförbund troligen kommer att uteslutas på lösa grunder, når nu nya höjder.

Mattias Karlsson, SD:s vice partiledare, uppges vara en av de drivande bakom uteslutningarna.

Mattias Karlsson, SD:s vice partiledare, uppges vara en av de drivande bakom uteslutningarna.

Efter att flera företrädare för Sverigedemokraternas ungdomsförbund, däribland William Hahne och Gustav Kasselstrand, hotas med uteslutning ur partiet fortsätter partiledningen jakten på ”oliktänkande”.

Under gårdagen sparkades två personer som arbetade på riksdagskansliet. En av dem som utsattes för partiledningens hetsjakt var partiets högste tjänsteman Martin Karlsson som är operativ chef för SD. Enligt uppgift ska SD:s partisekreterare Richard Jomshof tillsammans med SÄPO-agenter ha stormat in på Karlssons kontor och beslagtagit hans dator och anklagat honom för att läcka information till media.

— Vi kan bekräfta att det är två personer som har blivit arbetsbefriade. Det är en följd av den senaste tidens läckor till medier som gör att vi nu har tappat förtroendet för de här personerna och vidtagit åtgärder. De har inte längre tillgång till partiets informationskanaler, säger Christian Krappedal, pressassistent hos SD.

Ohlsson_JessicaÄven Jessica Ohlson, förbundssekreterare för Sverigedemokratisk Ungdom, blev utelåst från sin arbetsplats i riksdagskansliet. Även hon ska ha fått sin dator samt passerkort och telefon beslagtaget:

Under måndag förmiddag konfronterades jag av två tjänstemän på riksdagskansliet och fick veta att jag omedelbart stängts av från mitt arbete. Min tjänstetelefon, tjänstedator och passerkort beslagtogs. Därefter tvingades jag omgående ut ur riksdagen. Jag fick inte ens en möjlighet att hämta mina personliga tillhörigheter från mitt kontor.

De uppgav att anledningen till detta är att jag skrivit en lista över personer som arbetar på kansliet för att på ett enkelt sätt kunna se vem man ska vända sig till i olika politiska frågor. Det enda jag skrivit upp är alltså namn och arbetsuppgift, givetvis inga telefonnummer, personnummer eller annan information. Det här är uppgifter som redan finns på SD-net eller som på andra sätt är tillgängliga och offentliga och det finns därför överhuvudtaget inget kontroversiellt med detta.

Det verkliga motivet bakom avstängningen är naturligtvis att jag under förra veckan uttryckt stöd för det 40-tal uteslutningshotade SDU:arna, i synnerhet för SDU:s förbundsledning, och att jag kritiserat partiledningen för hur man behandlar sina partivänner. Redan innan jag uttryckte det här stödet för de uteslutningshotade varnades jag för att ta ställning eftersom det skulle få konsekvenser för min anställning. Men när andra på kansliet tillåts ta ställning för de smutsiga attacker och det förtal som sker både mot SDU som förbund och mot dess ledande företrädare, så har jag självklart samma rätt att ta ställning för det jag tror på. Jag vill kunna gå rakryggad genom detta även om det leder till att jag förlorar min egen anställning.

Källa:
Två personer stängs av på SD-kansliet


  • Publicerad:
    2015-04-14 18:30