SVERIGEDEMOKRATERNA. Mattias Karlsson har nu skrivit på Facebook att han kommer lämna partiet om det ”återradikaliseras”.

Mattias Karlsson ville tidigare ha Expos hjälp för att rensa ut oliktänkande inom SD.

Mattias Karlsson ville tidigare ha Expos hjälp för att rensa ut oliktänkande inom SD.

Facebook erkänner nu Mattias Karlsson att Sverigedemokraterna under hans tid i partiet har liberaliserats. Karlsson, som under den pågående interna konflikten inom SD har skrivit många ideologiska inlägg sent på natten, skriver ikväll följande:

En återradikalisering av partiet, om än bara i begränsad skala, får ske utan mig kvar i båten.

Jag har inte offrat 16 år av blod, svett och tårar för att tillbringa min politiska framtid på en ändlös ökenvandring kring 4%-spärren tillsammans med en skock halvfascistoida, självrättfärdiga, unga, arga män (eller kvinnor för den delen) med Napoleon-komplex.

Så länge jag är här, så är jag här för att förändra på riktigt, för att göra SD till landets största parti och för att rädda välfärden, tryggheten och sammanhållningen i vårt land.

Även i slutet av inlägget betonar han att han lämnar partiet om hans ”socialkonservativa folkrörelse” återgår till att bli ett nationalistiskt parti:

Så länge jag har majoriteten av partiet bakom mig kommer jag inte vika en tum från den inslagna vägen mot en vänlig, ansvarstagande, bred, demokratisk och pragmatisk socialkonservativ folkrörelse. Och i händelse av att den dagen kommer då jag inte längre har partiets stöd för att kompromisslöst hålla kursen mot denna vision, så kommer jag med en suck av besvikelse och lättnad kliva åt sidan med förvissningen om att jag iallafall gjorde vad jag kunde, stod upp för det jag trodde var rätt och att jag åtminstone helt utan skam kommer att kunna se mina barnbarn i ögonen.

Under gårdagen kommenterade också SD:s sjukskrivne partiledare Jimmie Åkesson den pågående konflikten. Åkesson skrev bland annat följande:

För det första beklagar jag att debatten förs i externa medier trots det faktum att allt än så länge befinner sig i utredningsstadiet. Ingen utesluts ur Sverigedemokraterna på lösa grunder. Partiets stadgar föreskriver en rättssäker process, och det blir upp till den av medlemmarna valda partistyrelsen att bedöma underlaget i samband med nästa sammanträde i slutet av april.

Igår framkom också att Christian Westling är en av de som är på väg att uteslutas ur SD.

— Det är ungefär 30 personer som har fått samma brev. Det är alla vi som har stöttat antingen Gustav Kasselstrand i SDU eller William Hahne i Stockholm. Vi har fått precis samma brev, vilket tyder på att anklagelserna är svepskäl, säger Westling till Fria Tider.

I ett av breven gällande uteslutning som hamnat på nätet står det att personen som hotas om uteslutning ”ifrågasatt Sverigedemokraternas tydliga gränsdragning mot rasism och extremism och offentligt kritiserat partistyrelsen”.


  • Publicerad:
    2015-04-09 01:20