POLITIK. Efter att lördagens demonstration i Stockholm, där ett brett spektrum av politiska aktivister samlats, väljer nu Sverigedemokraternas inofficielle partiledare Mattias Karlsson att ta fram pekpinnen.

Flera visselblåsare inom Sverigedemokraterna har menat att det är Mattias Karlsson och ett antal utvalda som styr partiet.

Flera visselblåsare inom Sverigedemokraterna har menat att det är Mattias Karlsson och ett antal utvalda som styr partiet.

Folkets Demonstration på Norrmalmstorget, arrangerad av sverigedemokratiska kommunpolitiker, samlade såväl samhällskritiska pensionärer som tidigare medlemmar av det nationalistiska Svenskarnas parti. Sverigedemokraternas Mattias Karlsson är dock kritisk till att svenskar från alla politiska hörn sluter upp för att demonstrera mot massinvandring och invandrarkriminalitet. På sin Facebook kritiserar han att alla tillåts att delta på Folkets Demonstration och att man måste ”markera tydligare mot extremister från den revolutionära högern”.

”Det går inte att med tyngd och trovärdighet kräva mer demokrati om man samtidigt står sida vid sida med ledande företrädare och aktivister från den icke-demokratiska och neofascistiska identitära rörelsen”, skriver han.

Folkets demonstration på Norrmalmstorg.

Nordfront var på plats under Folkets demonstration på Norrmalmstorg för att rapportera. Klicka för större bild.

Arrangören hotas med uteslutning
Den lokale sverigedemokraten som tog initiativ till att arrangera demonstrationen, Johan Widén, har nu uppmanats att frånsäga sig sitt politiska uppdrag hos partiet. Enligt partiordföranden i Enköping, Kristina Einarsdotter, kan man inte bjuda in talare med ”främlingsfientliga åsikter”.

— Som förtroendevald i partiet företräder du alltid ditt parti. Om man ordnar en demonstration kan man inte bjuda in talare som uteslutits ur SD eller som är kända för sina främlingsfientliga åsikter, säger hon.

Einarsdotter har ännu inte varit i kontakt med partiledningen men menar att de vet vad som skett efter Karlssons uttalande. Widén säger i en kommentar att han bara försökt ”att få till en bra demonstration” och kritiserar att vissa deltagare efter demonstrationen valde att tillrättavisa utländska motdemonstranter.

— Det är ett återkommande problem vid många offentliga tillställningar att vissa endast är där för att bråka, och det är jättetråkigt att de inte kan stanna hemma i stället eller bete sig på ett värdigt sätt, säger han.

Källa:

”Kan inte stå sida vid sida med neofascister”


  • Publicerad:
    2016-02-02 19:50