STOCKHOLM. Ett antal personer som deltog i Folkets demonstration ska efter demonstrationen ha angripit rasfrämlingar, uppger Aftonbladet. Uppdaterad.

Folkets Demonstration 136

Enligt uppgifter till Nordfront ska Jan Sjunnesson i sitt tal på Folkets demonstration ha menat att de svenskfientliga motdemonstranterna är de riktiga ”rasisterna” och ”nazisterna” och därefter ha uppmanat de egna demonstranterna att själva ropa ”inga rasister på våra gator”, ett tilltag som dock endast möttes av buande från den egna publiken.

Tidigare idag hölls Folkets demonstration på Norrmalmstorg i Stockholm. Demonstrationen arrangeras av personer med kopplingar till Sverigedemokraterna och har en invandringskritisk framtoning. Aftonbladet uppger att demonstrationen samlade 100 deltagare, Nordfronts reportrar uppskattar att siffran var högre.

Folkets Demonstration 089

Dror Feiler motdemonstrerar. Klicka för större bild.

Demonstrationen, som är den senaste i en serie demonstrationer under samma paroll, möttes idag av motdemonstranter och Nordfronts utsända kunde bland annat identifiera vänsterjuden Dror Feiler (V) omgiven av maskerade motdemonstranter med svarta och röda fanor i händerna. Förutom en motdemonstration verkar Folkets demonstration även ha utsatts för en attack riktad mot deras hemsida som samma grupp som angripit Nordfront den senaste veckan har tagit på sig.

folkets demonstration publik

Demonstranter. Klicka för större bild.

På plats under demonstrationen fanns även delar av den gruppering som låg bakom gårdagens organiserade attack mot de kriminella invandrarna utanför Centralstationen. Direkt efter demonstrationen idag verkar denna grupp ha gått till attack mot invandrare som deltog i motdemonstrationen, påstår Aftonbladet.

— De bara började slå mot några mörkhyade, säger ett vittne till Aftonbladet.

Bråket ska ha inträffat på Hamngatan och fyra till fem personer som deltog i motdemonstrationen ska ha skadats av patrioterna.

Flera personer verkar enligt ett vittne ha gripits eller omhändertagits av polis.

Fler bilder:

FD1

Mycket poliser på plats.

FD2

Yttrandefrihetsvänligt budskap.

FD3

Mycket långfingrar och hat från motdemonstranterna.

FD4

Dror Feiler gillar inte att bli fotad.

FD5

Demonstranterna kräver att regeringen avgår och att riktiga gränskontroller införs.

FD6

”Jennifer Black” talar.

FD7

Polska flaggor i publiken. Kanske en hyllning till den nationalistiska utvecklingen i landet? Aftonbladet uppger i alla fall att delar av demonstranterna var fans av den polska fotbollsklubben Lech Poznań, vilket kan vara en rimligare förklaring till flaggorna.

FD8

Mer poliser.

Uppdatering:

bråk fd

Bild från polisingripandet efter bråket. Enligt uppgifter till Nordfront från en som var på plats var det inte alls första bästa invandrare som angreps av patrioterna, som det påståtts i svenskfientlig media. Utan det som hände var att en grupp på 10-15 ”antifascister” som satte upp klistermärken med överkryssade hakkors på konfronterades och jagades iväg av en grupp på runt tio man.

Vet du mer om det inträffade? Posta en kommentar!


  • Publicerad:
    2016-01-30 16:50