INRIKES. Helsingborgs dagblad anklagar ”nynazistiska” organisationer för att anlita huliganer i syfte att attackera rasfrämlingar och hänvisar till Säpo och ”forskare”.

Under fredagskvällen gick maskerade huliganer till attack mot kriminella invandrare från Nordafrika i centrala Stockholm som under en längre tid rånat och antastat svenskar. Huliganerna ska enligt uppgift tillhöra supporterklubbarna Firman Boys (AIK) och DFG (Djurgården).

Även under Folkets demonstration i lördags ska delar ur samma gruppering ha gett sig på invandrare som deltog i motdemonstrationen. Detta påstår Aftonbladet.

Helsingborgs dagblad hävdar nu med hänvisning till Säpo och ”forskare” att ”nynazistiska” organisationer anlitar huliganer för att ge sig på rasfrämlingar. Som stöd för sitt påstående intervjuar HD Agneta Blom som är socialdemokrat och statsvetare.

Hon menar att den bakomliggande drivkraften till varför ”nazister” och huliganer slår sig samman antingen är ideologisk övertygelse eller att man ”går igång på våld”.

Källa:
Nytt våldsamt samarbete oroar


  • Publicerad:
    2016-01-31 17:45