STORBRITANNIEN. När de tre London-terroristerna i lördags attackerade en restaurang ställde sig en helt orädd Millwall-supporter upp och tog fajten mot dem.

Roy Larner på sjukhuset efter sin modiga insats.

Det var under lördagens terrorattack i London som de tre knivbeväpnade muslimska gärningsmännen gick in på restaurangen Black & Blue på jakt efter potentiella offer.

På restaurangen satt bland annat den 47-årige Millwall-supportern Roy Larner. När terroristerna börja skrika ”Allah” och ”Islam, Islam, Islam” gjorde Larner tvärt emot alla andra restaurangbesökare – han började helt sonika att gå emot dem och säga ”Fuck you I’m Millwall”.

— Jag stod framför dem och försökte slå bort dem. Alla andra sprang bakåt. Jag stod själv emot alla tre av dem, det är därför jag blev så skadad. Jag tänkte inte på min säkerhet just då, kommenterar Larner händelseförloppet.

Millwall-supportern blev knivhuggen åtta gånger i bakhuvudet, bröstet och händerna innan hans modiga uppträdande fick terroristerna att gå ut från restaurangen och byta måltavla.

Händelsen har blivit viral och Larners beteende hyllas på sociala medier. En namninsamling har dessutom startats för att ge honom Georgskorset, den högsta civila utmärkelsen i Storbritannien.

Millwall är en av de fotbollsklubbar vars supportrar mest har sammankopplats med huliganism. Men klubben har även utmärkt sig för sina täta band till den vita arbetarklass i främst sydöstra London som stöder laget. I efterspelet har flera spelare från laget, som i maj tog klivet upp till Englands andradivision, twittrat ut stöd och hälsningar till Roy Larner och hans familj.

Källa: 
London attack: Football fan shouted ’F*** you, I’m Millwall’ and took on knife-wielding terrorists with his bare fists 


  • Publicerad:
    2017-06-07 08:00